Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2012. Február 21. 07:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / manna.ro

Kassait is megfúrta volna a fogadási maffia

Kassait is megfúrta volna a fogadási maffia

„Saját” játékvezetőt, egy bolgár bírót kértek a román–uruguayi meccsre a bundázók, megvesztegették volna a szövetséget. A románok jelentették az esetet.

A Gazeta Sporturilor cikke nyomán villámgyorsan végigfutott a román sajtón a hír, amely szerint a délkelet-ázsiai fogadási maffia megpróbálta megvesztegetni a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF), hogy Kassai Viktor helyett más játékvezetőt kérjen a február 29-ei Románia–Uruguay felkészülési mérkőzésre.


A lap úgy tudja – és ezt az értesülést több román portál is megerősíti –, hogy a fogadási csalók Kassai Viktor helyett bolgár játékvezetőt akartak kérni a találkozóra, és ennek érdekében húszezer dolláros (más források szerint húszezer eurós) megvesztegetést kínáltak a románoknak. A bolgár bírót magyarázatuk szerint azért kérték a mérkőzésre, hogy az érintett (és meg nem nevezett) játékvezető előrébb tudjon lépni a sípmesterek rangsorában.

A „kompenzációnak” tekintett pénzáramlást szponzorációnak akarták álcázni. A román szövetség képviselőit január végén, a törökországi Antalyában keresték meg először a kéréssel.

A szövetség megerősítette a megkeresés tényét, bár pontosította a Gazeta cikkét. A hivatalos álláspont szerint a román szövetséget először egy telefonszámért keresték meg, majd a publikus e-címre érkezett egy levél, mely a kérést tartalmazta: engedjék meg, hogy Kassai Viktor más mérkőzést vezessen (amelyre szintén jelölték).

Az FRF válaszában közölte: továbbra is Kassait szeretnék felkérni a mérkőzés játékvezetőjének, mivel a magyar bírót jelölték ki annak idején az elmaradt román–argentin találkozó dirigálására is, így „megörökölné” a román–uruguayi meccset. A szövetség egyben jelezte, nem tárgyal közvetítőkkel, a küldést közvetlenül kérték egy megállapodás alapján az MLSZ-től. A románok jelentették az esetet, és vizsgálatot indítottak, valamint feljegyzést küldtek az UEFA-nak és a FIFA-nak is.

Az FRF ugyanakkor nem erősítette meg a Gazeta azon értesülését, mely szerint az ügyben egy nigériai származású ügynök, Julius Owen Igdahoro kereste meg a szövetséget. Paul Zaharia szövetségi szóvivő ugyanakkor helytállónak nevezte lap egy másik információját: a fogadási maffia képviselője azt hitte, hogy Kassai Viktor az FRF főtitkárának, Adalbert Kassainak a fia…

„Azt kérték, hogy X vezesse a meccset adott pénzösszegért cserébe. Elkeserítő, hogy mikkel próbálkoznak. A FIFA-nak írtam jelentést az ügyről” – idézi Mircea Sandut, az FRF elnökét a manna.ro.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 02. 14:14, vasárnap | Sport

Ausztrál Nagydíj - Verstappen első győzelme Melbourne-ben

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a háromszor is félbeszakított vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat Melbourne-ben, ahol pályafutása során először diadalmaskodott.

2023. Április 02. 07:47, vasárnap | Sport

Verstappen a pole pozícióban

A címvédő kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti az élről.

2023. Március 31. 07:47, péntek | Sport

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.