Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Katasztrófához is vezethetett volna a rengeteg hiba

Súlyos hibákat állapítottak meg már a garanciális időn belül az An–26-os szállító repülőgépnél.

Melyet közbeszerzés nélkül, szakértők szerint háromszoros áron, hatszázmillió forintért vásároltak meg egy ciprusi offshore cégen keresztül a szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején a Magyar Honvédség számára – olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap birtokába került jegyzőkönyvek szerint volt például a gépen olajszivárgás, de kiderült az is, hogy a hajtómű turbinalapátjain felületi leválások, bemaródások keletkeztek. Emellett szivárgott a kerozin a jobb szárnyon lévő keszontartályból, gond volt a bal szárny borítólemezével és a faroktámasszal is. Súlyos, akár katasztrófát is okozó meghibásodás volt az is, hogy nem működött az a jelzőberendezés, amely a hajtómű hőmérséklet-változásait követi a repülés során. Később javítani kellett a légcsavart és egyéb fontos területek fűtését is.

Egyszer elrepedt a gép főfutóművének fékkarimája, amely a biztonságos földre érkezéshez szükséges, de a gép több helyen be is ázott, például a vezetőfülke ablakain vagy a függőleges vezérsík belső terében. (pr)

Címkék: repülő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.