Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2019. November 11. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

A gyakorlat feltételezése szerint nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.

Pénteken a Mihályi Önkormányzat a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.
A polgármester a káresemény kezelésére a faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat.

A gyakorlat feltételezése szerint két ember karbantartási munkálatokat végzett a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba. A törzs tájékoztatta a szomszédos Kisfalud település polgármesterét, a települések lakosságát a bekövetkezett eseményről, a várható feladatokról, és előkészítette a lakossági befogadó helyet az általános iskola tornatermében.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labor segítségével felszámolták, így a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a helyszínen a megyei polgári védelmi főfelügyelő is figyelemmel kísérte, majd értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 19. 09:36, péntek | Helyi

Jubileumi matricák a GYSEV FLIRT motorvonataiban

A GYSEV alapításának 150 éves évfordulója alkalmából újabb meglepetés várja az utazóközönséget - 6 db FLIRT motorvonat belső matricákat kapott.

2022. Augusztus 18. 16:20, csütörtök | Helyi

A helyközi autóbuszok közlekedési rendje az államalapítás ünnepi időszakában

Menetrendi tájékoztató

2022. Augusztus 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár