Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2015. Március 20. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Kávé és költészet

Kávé és költészet

Bohémek, művészek, írók, költők annak idején gyakorlatilag a kávéházban éltek, s ott is írták meg remekműveiket…

A közismert városi legenda szerint Rejtő Jenő egy-két sorral, oldallal fizetett a kávéért, amikor éppen pénzszűkében volt. De hát mikor nem volt ő pénzszűkében… A szerzői sorokkal azután átügetett a kifutófiú a kiadóhoz, ahol pénzre váltották a szövegrészletet.
Hogy a legenda a Rejtő kutatók szerint nem igaz, az nem kell, hogy zavarjon bennünket, különösen azért nem, mert az előttünk álló szombaton, március 21-én, nem mellékesen a Költészet Világnapján, mi is fizethetünk pár szalvétára vetett sorral a kávéért.

Akár saját verset is faraghatunk
Persze nem mindenhol, csak azokban a kávézókban, amelyek csatlakoztak a Julius Meinl kezdeményezéséhez. Mielőtt azonban felsoroljuk a magyarországi szöveg-elfogadóhelyek listáját, muszáj elmondanunk, miről is van szó. Folytatás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:50, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról

Ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

2023. Szeptember 25. 15:49, hétfő | Belföld

A globális minimumadóról egyeztet Varga Mihály magyarországi vállalatvezetőkkel

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.