Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 18. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Diákhitel Központ Zrt

KÉPZŐ pályázat a fogyatékkal élőkért

KÉPZŐ pályázat a fogyatékkal élőkért

November 22-én zárul a jelentkezés a Diákhitel képzőművészeti pályázatára

2016. november 22-ig lehet pályázni olyan festményekkel, grafikákkal és fotókkal A KÉPZŐ pályázatra, amelyek a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének fontosságára hívják fel a figyelmet. A pályázat idei fővédnöke Till Attila filmrendező, televíziós személyiség. A kiállítással záruló pályázaton indulók értékes és hasznos díjakat is nyerhetnek.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa a társadalmi felelősségvállalás különböző formáit, ezért is indította útjára évekkel ezelőtt a KÉPZŐ-t, tematikus festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát. A KÉPZŐ idei témája: "Hogyan segíthető elő a hátránnyal, fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága, felzárkóztatása, az esélyegyenlőség megteremtése?" Pályázni lehet minden olyan képző- vagy fotóművészeti alkotással, amely a fenti kérdésre keresi a választ. A magyarországi közép- és felsőfokú intézmények hallgatói meghosszabbított határidőig, 2016. november 22-ig nyújthatják be pályamunkáikat. A művek közül szakértő zsűri választja ki a decemberben megrendezett kiállításra a legjobb alkotásokat, illetve dönti el, hogy kit tart méltónak a fődíjra. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, táblagépet vagy okostelefont.

A KÉPZŐT a Diákhitel Központ Zrt. immár ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó közreműködésével. Az elmúlt négy évben ezernél több pályázó 2500 pályamunkával jelentkezett, a kiállításokon száznál több művet mutattak be a nagyközönségnek.

A zsűri elnöke, egyben a pályázat fővédnöke Till Attila filmrendező, akinek témába vágó filmje, a Tiszta szívvel Magyarország idei jelöltje az Oscar-díjra.
A kiállítás megnyitója 2016. december 12-én lesz az A38 Hajón. A díjátadóval összekötött megnyitón a NEmADOMFEL Együttes játszik. A legjobbnak ítélt művek egy héten át, december 18-ig láthatók az A38 Kiállítóterében.
Tehát: idén újra KÉPZŐ, a meghosszabbított nevezési határidő 2016. november 22. éjfél, több infó a www.diakhitel.hu/kepzo honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!