Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2013. Május 16. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: mmg online

Kerékpáros turisztikai fejlesztés Kapuvár központtal

Kerékpáros turisztikai fejlesztés Kapuvár központtal

Fertő-Hansági Környezetbarát Mobilitás projekt

Országos jelentőségű kerékpáros turisztikai fejlesztés zajlott a Kapuvárt övező térségben az elmúlt években. A beruházás megteremtette az átjárhatóságot a burgenlandi Fertőzug és a Hanság fővárosa között.

A projekt eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei, a Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.

Az Ausztria – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyert 2.327.500,- eurós támogatást Kapuvár Város Önkormányzata. A projekt a burgenlandi Fertőzug és a Hanság-Rábaköz turisztikai fejlesztését célozta oly módon, hogy a két társtérség elérhetőségét és összekötését valósította meg. A projekt eredményeként Kapuvár város és a Rábaköz az észak-déli kerékpáros közlekedés szerves részévé vált. Mindezt a Hanság-főcsatornán megépített új kerékpáros és gyalogos híd is elősegíti. A fejlesztés eredményeként a térség kerékpárhálózata nagymértékben bővült, megvalósult az átjárhatóság a környező régiókba, ami elősegíti az öko- és az aktív turizmus fellendülését.

A „Fertő-Hansági környezetbarát mobilitás” címet viselő projekt széleskörű határ menti együttműködésben valósult meg, amelynek vezető partnere Burgenland tartomány. Az együttműködés további résztvevői: Neusiedler Seebahn, Nationalpark Neusiedlersee–Seewinkel, Frauenkirchen/Boldogasszony, Tadten/Mosontétény, Wallern/Valla. Stratégiai partnerek: Fertő Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, GYSEV Raaberbahn. A burgenlandi Fertőzugban további közel 4 millió eurós támogatás teszi lehetővé a környezetbarát mobilitás kiteljesedését, amelyet nagyrészt szintén infrastrukturális fejlesztésekre fordítanak.

A Kapuvár Város Önkormányzata által megvalósított tevékenységek:
• 4 db kerékpáros pihenő az új szakaszon,
• 1 db új kerékpáros-gyalogos híd a Hanság-főcsatornán
• 5 km aszfaltos kerékpárút,
• 8 km murvás kerékpárút,
• 2,5 km murvás mezőgazdasági út,
• több mint 6 km hosszan kerékpáros táblák kihelyezése meglévő útszakaszon,
• 8,5 km-en táblák felülvizsgálata meglévő útszakaszon.

A projekt megvalósításában kiemelt figyelmet kapott az új infrastrukturális fejlesztés ismertté tétele, illetve a térség attrakcióinak bemutatása.

A projekt egy kétnapos kerékpáros népünnepély keretében zárul május 25-26-án, amelyet a Hanság-főcsatornán átívelő új, korszerű kerékpáros híd környezetében tartanak. A báró Berg Gusztáv híd a Kapuvári Kerékpáros Régió emblematikus jelképévé válik.

A rendezvény helyszíne: Kapuvár külterülete, a Hanság-főcsatorna új kerékpáros hídjánál.

GPS koordináták: 47.697942,17.00218. Elérhető a Kapuvárról kiépített és kijelölt kerékpárúton, illetve megközelíthető más közlekedési eszközzel a Kapuvár – Miklósmajor – Hanság-főcsatorna útvonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 19:00, csütörtök | Helyi

Jelentősen nő jövőre az üzemanyagok, a dohánytermékek és az alkohol jövedéki adója

Benyújtotta a kormány a jövőévi adótörvényeket.

2023. Június 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak a jövő héten

Vágányzári menetrend 2023.06.11-től 06.16-ig a Győr – Sopron vasútvonalon, valamint a Csorna – Szombathely vonalszakaszon

2023. Június 08. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Június 08. 09:00, csütörtök | Helyi

Telefont, bankkártyát, készpénzt lopott egy hotelben

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen férfi azonosításához.