Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 24. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Késve érkeznek a víz és csatornadíj számlák

Késve érkeznek a víz és csatornadíj számlák

A Pannon-Víz Zrt tájékoztatója.

A szokásnál később, február közepén tudta elkezdeni a számlák kiküldését a Pannon-Víz Zrt, így fogyasztók csak a napokban kapták meg szokásos víz és csatornadíj számláikat. Az ebből adódó késedelmes fizetés miatt a februárban esedékes határidőre 15 napig nem számolnak fel késedelmi kamatot - tájékoztatott Hollós Zsolt, a Pannon-Víz Zrt. értékesítési osztályvezetője.

Az új egységes viziközmű számlaképről február 6-án még a Parlament szavazott, ezután vált véglegesé, hogyan is kell kinéznie a számláknak. Rendkívül rövid idő állt rendelkezésre 120 ezer fogyasztó számláinak újratervezéséhez. Ezzel együtt az új számlaképpel az országban elsők közt tudták megkezdeni a számla kibocsátást.

Két lehetőség közül kellett választani. Az első lehetőség, hogy a januári és februári részszámlát egy számlán bocsátják ki, azaz két havi fogyasztás szerepel a számlán. A második lehetőség a két részszámlát a megszokott módunk, viszont egymáshoz közeli 15 napos fizetési határidővel bocsátják ki, ezáltal a megszokott fizetési határidőkön a jövőben nem kell változtatniuk. Mivel a második verzió a tapasztalok alapján közelebb esik ügyfelek elvárásához, ezért ezt megoldást választották. A késedelmes számlázás által okozott kellemetlenségekért a fogyasztók szíves elnézését kérik, az átállás után visszaáll az eddig megszokott számlázási rend.

A számla nyomtatással idén januártól helyi vállalkozó céget bíztak meg, akik az eddigi vállalkozáshoz képest takarékosabban és gyorsabban tudnak dolgozni, óvatos és takarékos üzletpolitikánk szerint minden kiadást igyekeznek racionalizálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból