Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 03. 17:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Tihanyban egy férfit, Balatonlellén pedig egy nőt élesztettek újra a vízimentők szerdán - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-vel.

Tar Mihály tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon, akit egy vízimentő egy külföldi fürdőző segítségével kezdett újraéleszteni, majd bekapcsolódtak a mentésbe a vízimentők ábrahámhegyi sürgősségi mentőhajóján és a Gyermekmentő Alapítványtól érkező egységek, valamint az időközben helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete is.

A nőt a közel egyórás vízparti újraélesztés után a helikopterben felszállás előtt másodszor is újra kellett éleszteni, majd a sikeres beavatkozás után mentőhelikopterrel vitték kórházba - tette hozzá Tar Mihály. A szóvivő szerint a nőről időközben kiderült, hogy néhány napja szívproblémákkal kezelték, és feltehetőleg rosszul lett a vízben.

Tihanyban ugyancsak a déli órákban strandolók figyeltek fel egy a vízen lebegő élettelen férfire. Az 50-60 év körüli férfit miután partra vitték, egy vízimentő rövid idő alatt újraélesztette, majd a tihanyi Rupert sürgősségi mentőhajó és a mentőszolgálat esetkocsijának személyzete stabilizálta állapotát, és mentőautóval kórházba vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő