Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 13. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Két hidegfront között folytatódik a nyárias időjárás

Két hidegfront között folytatódik a nyárias időjárás

Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet.

A hét közepétől ismét napsütéses idő várható 30 Celsius-fok feletti maximumokkal, a hétvégén azonban újabb hidegfront érkezik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de viszonylag sok marad a felhő, csupán rövid időre süthet ki a nap. Kezdetben több helyen, délután elszórtan eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 23-27 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett, már csak elszórtan - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és északkelet-keleten - alakulhatnak ki záporok. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos idő várható, legfeljebb az ország északi harmadán fordulhat elő néhol egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-32 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken száraz, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között alakul. Pénteken a minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31-36 fok között valószínű.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható. Kis eséllyel lehet eső, de ismét megélénkül és helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ismét gyenge hidegfront érkezhet, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 20-25, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok körül alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.