Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 09. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két időközi választás lesz vasárnap

Két időközi választás lesz vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi választást: Vágáshután és Vaspörben egyaránt polgármestert és képviselő-testületet választanak a helyiek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vágáshután azért tartanak időközi választást, mert a község képviselő-testülete feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hárman indulnak: Csorba György Józsefné (független), Fülöp József István (Munkáspárt) és a korábbi polgármester Ignácz Miklósné (független). A két képviselői mandátumra hatan - Dobos Csabáné, Ignácz László, Ignácz Mariann, Kajati Ferenc, Petercsák Tibor Antal és Takács Péter András - aspirálnak, valamennyien független jelöltek. A 139 lelkes település választói névjegyzékében 134-en szerepelnek.

Ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak időközi választást a Zala megyei Vaspörben. A polgármesteri posztra hárman pályáznak: Gecseg Ferencné Hocker Mária és Németh Noémi Judit függetlenként, Takács András János pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként. A képviselői mandátumra 13-an aspirálnak, a polgármesterként is induló munkáspárti jelöltön kívül mindenki más függetlenként méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 327-en szerepelnek.

Egy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna vasárnap, a Fejér megyei Szabadbattyánban ugyanis két képviselő lemondott. A választás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő