Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 12. 17:35, szombat | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Két jelölt is leadta az első nap a szükséges ajánlásokat az országgyűlési képviselők választására a választókörzetünkben

Két jelölt is leadta az első nap a szükséges ajánlásokat az országgyűlési képviselők választására a választókörzetünkben

Megkezdődött a Rábaközben is a parlamenti választási kampány.

Áder János köztársasági elnök 2022 április 3-ra írta ki az országgyűlési képviselők választásának napját. A hatályos törvények értelmében a mai napon, február 12-én kezdődött meg a hivatalos választási kampány.

Országgyűlési képviselő az lehet, aki két hét alatt legalább 500, a választókerületben élő választásra jogosult szavazópolgár ajánló aláírását összegyűjti. Az ajánlóívek igénylését a pártok és képviselőjelöltek korábban meg kellett hogy tegyék. Akik leadták ajánlóív igénylésüket, azok a mai napon reggel nyolc órától vehették át az íveket. A Győr-Moson-Sopron Megyei 03. számú országgyűlési egyéni választókerület Csorna központtal 75 települést foglal magában Téttől, Győrszemerétől Kapuvárig Ivánig.

A közösségi oldalakon található információk szerint több képviselőjelölt is megpróbálkozik az indulással. Eddig úgy tűnik, 6-7 jelölt is megkísérelheti az indulást ebben a választókerületben. Ahogy az egész országban, itt is a két legnagyobb tábor közt dől majd el a választás.

Az mindenesetre biztos, hogy már az első napon Gyopáros Alpár a Fidesz-KDNP jelöltje, és Kovácsné Varga Ildikó az egyesült ellenzék pártjainak (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom) képviselőjelöltje is leadta a Helyi Választási Irodán a szükséges számú ajánló aláírást, ahogy ezt a közösségi média felületein be is jelentették.

A jelöltek a következő hetekben választási kampány eseményeken és az általuk elérhető médiákon keresztül tájékoztatják az állampolgárokat programjukról és terveikről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?