Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 05. 20:56, szombat | Helyi
Forrás: Papp József

Két keréken a csornai elkerülő úton

Két keréken a csornai elkerülő úton

Legalább hatszázan ki akarták próbálni, milyen az új úton kerékpározni.

Ma délután az időjárás is megkönyörült a csornai elkerülőt kerékpárral megismerni és bejárni szándékozókon. Dr Czumbil Norbert kezdeményezésére nagyon sokan nyeregbe pattantak, hogy kihasználják az egyetlen alkalmat, amikor a hivatalos átadás előtt még kerékpározhatnak a gyorsforgalmi úton. Ebben még az sem akadályozta meg őket, hogy igencsak lógott az eső lába. A kíváncsiság és a különleges alkalom erősebb volt, mint a félelem az esőtől.

Még indulás előtt kérdeztük Antal Józsefet, aki rendszeresen kerékpározik, hogy mit vár ettől a megismételhetetlen úttól.
- Már hivatalból jártam rajta, az út minőségével nincsenek problémák. Átlagosan 25-26km/h sebességet lehet tartani, nincsenek leküzdhetetlen szintkülönbségek. Azt hiszem, hogy gépkocsival is nagyszerű élmény lesz az úton közlekedni, nem csak kerékpárral. A mostani alkalom mindenképpen különleges lesz. Nem csak a remélhetőleg nagyszámú résztvevő miatt, hanem azért is, mert új oldaláról láthatják meg Csornát azok, akik a városból csak ritkán mozdulnak ki, mert eddig csak az otthonuk, a boltok, a munkahelyük és az autóbuszbusz vagy vasútpályaudvarok útvonalain közlekedtek. Ennek a remek programnak a megszervezését köszönöm minden kerékpáros nevében dr. Czumbil Norbertnek! Bízom benne, hogy előbb-utóbb Csorna is részévé válik a nemzetközi túrakerékpáros útvonalaknak, eddig ennek ugyanis a hatalmas átmenő forgalom útját állta. A csornai és a környéken élő kerékpárral közlekedők nevében remélem, hogy a városvezetés felméri annak a lehetőségét, hogy a kerékpárutakat bővítse, újakat alakítson ki, valamint a környező településeket kerékpárutakkal kösse össze Csornával.

A résztvevők közt a kicsi gyerektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. Megszólítottuk az egyik legidősebb résztvevőt is.
- Szűcs József vagyok, 78 éves. Egy régi utcabelink, Bugyik Lajosné mondta annakidején, hogy gyere, nézd meg, a gimnáziumban egy térképen megmutatják, hogy milyen lesz majd a csornai elkerülő út. Megnézem, mondtam, csak azt is érjük meg, hogy elbiciklizhessek rajta. Hát megértem, itt vagyok.
- Jó utat kívánok! Ez az öreg bicikli fogja bírni az utat?
- Remélem, bicikliztem rajta annyit, hogy ezt is bírnia kell. Csak defektem ne legyen.

A program sikeres befejezése után Dr Czumbil Norbert ötletgazda és szervező a következő üzenetet osztotta meg facebook oldalán.
Igazán ünnepeltünk. 6-700 ember közösen, felszentelve az új utat. Nem zavart senkit az eső lehetősége, jöttek kicsik-nagyok. Örült a szívem, amikor a gyerekeket láttam (én voltam a kiabáló bácsi!) Mosolygott mindenki, egyesek szinte extázisban. A távot mindenki teljesítette, nem volt sérült. Külön elismerésem annak a kislánynak, akinek a végén defektje lett, becsületesen tolta a bringáját.
Külön köszönet Farkas Laci és Erdélyi Attila barátomnak, akikkel egy csoportban próbáltuk tartani a társaságot. Megköszönöm a Jó Istennek, hogy nem esett az eső. Köszönet a NIF-nek, a kivitelezőknek (Strabag és társai), látható és láthatatlan segítőimnek.

Itt a cikk alatti kommentben, az Inforábaköz facebook oldalán vagy info@inforabakoz.hu email címünkön várjuk a résztvevők élményeit, fotóit, beszámolóit, megjegyzéseit a mai különleges bicajtúráról, amiket természetesen közre is adunk.

A kezdeményezőknek és valamennyi résztvevőnek gratulálunk!

Cikkünket hamarosan videóval is bővítjük, addig nézzék meg az eseményen készített képgalériát!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.