Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 10. 16:45, szerda | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Két-két jelölt a vezetői székekért

Két-két jelölt a vezetői székekért

Szeptember negyedikén Rábatamásiban és Kisbaboton polgármestert, utóbbin képviselőket is választ a lakosság. Megmérettetik magukat a települések eddigi vezetői is.- írja a kisalföld.hu

Szeptember első vasárnapján Rábatamásiban és Kisbaboton is urnához járulnak a választók. Mindkét településen polgármestert, Kisbaboton képviselőket is választanak. Míg Rábatamásiban a polgármester maga mondott le, Kisbaboton feloszlatta magát a képviselő-testület.

Nyolc jelölt az öt kisbaboti képviselői székért. Két független jelölt indul a polgármesteri posztért a Kisbaboton kiírt időközi választáson – közölte Kiss Lászlóné jegyző. Az egyik a falut a rendszerváltás óta vezető Zsédely Zsigmond, a másik pedig eddigi helyettese, Barcza Tibor.
Mivel a testület itt feloszlatta magát, az öt képviselői székért nyolc független jelölt verseng. Szeptember 4-én választ önkormányzati képviselőket és polgármestert Kisbabot, miután júniusban az öttagú képviselő-testületből hárman megszavazták az önfeloszlatást.

Papp Tamás képviselő akkor elmondta: a helyi adó eltörlése mellett azt is kifogásolták, hogy a polgármester szinte minden kérdésben a véleményük kikérése nélkül dönt.

A polgármester ezzel szemben arról beszélt: a településvezetői tisztségért folytatott versenyben nála két vokssal kevesebbet kapó Papp Tamás már a tavaly októberi választás harmadnapján jelezte szándékát a testület feloszlatására.

A helyi iskola sorsa osztotta meg Rábatamásit... Szintén két független polgármesterjelölt indul szeptember 4-én Rábatamásiban. Az időközi polgármester-választásra azért kerül sor, mert májusban lemondott Molnár Norbert, a település októberben megválasztott polgármestere. A község vezetője akkor lapunknak azt nyilatkozta, döntése mögött egészségügyi okok állnak, ám a település lakói szerint a lemondás hátterében a képviselő-testület és a polgármester között elmérgesedett viszony húzódhatott meg. Ennek okaként a helyi iskola sorsát jelölték meg a helybéliek. Szeptember első vasárnapján idősebb Spiteller László (az egyik helyi képviselő apja) és az októberi választásokon alulmaradt, régi polgármester, Szabó István mérkőzik meg a polgármesteri székért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.