Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2020. Január 30. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két megye falugondnokait készítették fel a tűzvédelemre

Két megye falugondnokait készítették fel a tűzvédelemre

Az egyedül élő idősek és rászorulók is nagyobb biztonságban élhetik mindennapjaikat.

Szerdán Pusztacsaládon a művelődési házban közel 60 falu-és tanyagondnok kapott a mindennapokban hasznosítható, fontos tűzmegelőzési tanácsokat, amellyel javítható a területükön élő emberek biztonsága.

A Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Falugondnokok Egyesületének tagjait Pusztacsalád polgármestere Csapó Gábor köszöntötte elsőként, majd átadta a szót a BM OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottságát képviselő szakembereknek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprő-ipari Szabályozási Főosztályáról Pálinkás Csilla tűzoltó őrnagy előadásai kitértek arra, mit tehetünk annak érdekében, hogy a lakástüzeket megelőzzük, a dohányzás és nyílt láng helyes használatára, a kézi tűzoltókészülékek és a füstérzékelők elhelyezésének jelentőségére, valamint a szabadtéri tüzelés szabályaira is. A BM OKF GEK Kéményseprő-ipari Tevékenységet Ellátó Igazgató-helyettesi szervezet részéről Takács László kéményseprő mester tartott előadást a kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalókról, a megfelelő tüzelőanyagok használatáról és a kéménytüzek kialakulásának okairól. A szakemberek kitértek a a tűzjelzés szabályaira és a 112-es segélyhívó szám megfelelő használatára is.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon működő Országos Tűzmegelőzési Bizottság fő feladata a tüzek megelőzése, a tűzesetek (erdő-, vegetáció- és lakástüzek) számának csökkentése figyelemfelhívó, lakosságtájékoztató eszközökkel. Az előadások és információs anyagok átadásával a falu- és tanyagondnokok segítségével a kis falvakba, a külterületen élő idős, egyedülálló, vagy nem megfelelő szociális körülmények között élő emberekhez is eljutnak a tűzmegelőzést szolgáló fontos, sokszor életeket mentő információk. Sok helyen a falugondnokok jelentik a kapcsolatot a külvilággal, az ő közvetítésükkel, akik a ma hallott hasznos információkat továbbadják, az egyedül élő idősek és rászorulók is nagyobb biztonságban élhetik mindennapjaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 09:00, kedd | Helyi

Kábítószert találtak a kapuvári rendőrök a fiataloknál

Győrben egy középkorú férfit, Kapuváron pedig két fiatalembert fogtak el a rendőrök.

2022. Január 24. 16:00, hétfő | Helyi

Csaló honlap! Ne dőljön be senki!

Fontos figyelmeztetést adott ki az adóhivatal!

2022. Január 24. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.