Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 06. 17:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Két napja csökken az aktív fertőzöttek száma

Két napja csökken az aktív fertőzöttek száma

Már két napja csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília felidézte, hogy a járvány kezdete óta 3111 személynél mutatták ki a koronavírust, jelenleg viszont 1979 fertőzöttet tartanak nyilván, 759-en meggyógyultak, az elhunytak száma 373.

A fertőzöttek mintegy felét, 964 embert ápolnak kórházban, akik közül 50-nél szükséges a lélegeztető gép alkalmazása - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a járóbeteg-szakellátást csak előre egyeztetett időpontban lehet igénybe venni, vagyis bejelentkezés nélkül senki ne menjen szakorvoshoz.

Továbbra is indokolt Budapesten és Pest megyében az intézkedések fenntartása

Továbbra is indokolt a kijárási korlátozás és az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó külön rendelkezések betartása Budapesten és Pest megyében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: kedden 46-tal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ebből 33-an budapestiek illetve Pest megyeiek voltak, a tíz elhunytból pedig kilenc volt budapesti, illetve Pest megyei, ezért továbbra is indokolt a külön szabályok fenntartása.

Az alezredes elmondta: jelenleg is tart a kormány ülése, amelyen foglalkoznak a járványügyi helyzettel. A további lehetséges intézkedésekről a döntéseket a csütörtöki Kormányinfón ismertetik.

Szólt arról is, hogy szerdán egy újabb teherszállító gép hozott Pekingből 17 574 kilogramm védőkesztyűt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.