Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 19. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Két nő és egy férfi kényszerített prostitúcióra egy lányt

Két nő és egy férfi kényszerített prostitúcióra egy lányt

Két nő és egy férfi kényszerített prostitúcióra egy 17 éves lányt Somogyhatvanban.

A Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai június 16-án délután fogták el azt a két nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint 2022. május 1-je és június 10-e között arra kényszerítették a férfi 17 éves élettársát, hogy prostituáltként dolgozzon, az abból befolyt pénzt pedig elvették tőle – közölte a rendőrség.

Elfogásukat követően előállították őket a rendőr-főkapitányságra, majd kihallgatták őket.

A 27 éves somogyhatvani férfit és 42 éves anyját azzal gyanúsítják, hogy 2022 áprilisában hirdetést adtak fel több internetes oldalon, ahol a férfi 17 éves élettársát akarata ellenére és beleegyezése nélkül szexuális cselekmények végzésére ajánlották fel. Amikor a hirdetésre jelentkező férfiakkal a lány nem akart elmenni, vagyis a szexuális szolgáltatás nyújtását megtagadta, a férfi több esetben megverte a sértettet, illetve a szexuális szolgáltatásaiért kapott pénzt közösen elvették tőle, és felélték azt. A lányt a lakóhelyükön tartották fogva, egyedül, felügyelet nélkül sehova nem engedték el.

A férfi 23 éves budapesti testvérét azzal gyanúsítják, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésében ő is közreműködött, mivel segített a sértett prostitúcióra való kiközvetítésében, és több esetben ő vette át a pénzt a kuncsaftoktól, illetve részt vett a lány őrzésében is.

A rendőrök mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.
A férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, míg a két nőt – a férfi anyját és a testvérét – azzal gyanúsítják, hogy a két említett bűncselekményben bűnsegédként vettek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.