Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 07. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kétszer is kéményekben keletkezett tüzek miatt riasztották a múlt héten a tűzoltókat

Kétszer is kéményekben keletkezett tüzek miatt riasztották a múlt héten a tűzoltókat

A 9. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

Családi ház kéményében lerakódott korom égett hétfő reggel Harkán, a Rét utcában. A soproni hivatásos tűzoltók kitárazták a fűtőanyagot a vegyes tüzelésű kazánból, majd az égéstermék-elvezetőt felülről átvizsgálták és a kialakult dugót áttörték, végül megszüntették az izzást. A lakók a továbbiakban alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy nyerges kamion pótkocsija teljes terjedelmében égett kedden délután az M1-es autópálya 133. kilométerszelvényében, Börcs térségében, a főváros felé vezető oldalon. A győri és a lébényi hivatásos, valamint a börcsi és az abdai önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. A kamion rakománya textiliparban használt műszálas cérna, fonalak és műanyag granulátum. A helyszínre érkezett egy rakodógép is, hogy az összeolvadt rakományt szétbontsa, amelyet a tűzoltók folyamatosan visszahűtöttek. A beavatkozás idejére az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szerda délután Sopronban, a Ferenczy János utcában. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, letakarították az utat és megszüntették a forgalmi akadályt. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott, az egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Két személyautó ütközött szerda délután az 1-es számú főúton Mosonmagyaróvár és Kimle között. A járművekben összesen hárman utaztak. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt a főút melletti mezőgazdasági úton irányítás mellett haladt a forgalom.

Kigyulladt egy öt szintes panelépület második emeleti lakásának erkélye és az egyik szobája péntek délután Győrben, az Ikva utcában. A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az épületet tizenkilencen elhagyták a tűzeset kezdetekor, ők két óra múlva visszatérhettek otthonaikba. A belélegzett füst miatt egy embert enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai. A kigyulladt lakásban ketten éltek, nem sérültek meg, az ingatlan azonban lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében önkormányzati ingatlanban szállásolták el őket.

Egy családi ház kéményében lerakódott korom égett szombat este Kajárpécen, a Kis utcában. A vegyes tüzelésű kazánban a tulajdonos elfojtotta a tüzet, mire a győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók kiérkeztek. Az egységek eloltották a tüzet és kitisztították az égéstermék-elvezetőt. A ház lakói alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy száz négyzetméteres családi ház kazánháza és a tetőszerkezetének egy része égett vasárnap hajnalban Győrszemerén, a Felpéci úton. A győri hivatásos, valamint a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet, majd megbontották a tetőszerkezetet további beizzások után kutatva. Mire az egységek kiérkeztek a helyszínre a tulajdonos kihozott az épületből egy propánbutángáz-palackot, amelyet nem ért hőhatás. A családi ház fűtés és áramellátás nélkül maradt, ezért a két lakó az ingatlanon található kisebb lakásba költözött. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei