Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 29. 10:11, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ketten életveszélyesen sérültek meg egy balesetben Belednél

Ketten életveszélyesen sérültek meg egy balesetben Belednél

Nem adott elsőbbséget az útkereszteződésben.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 20 éves román állampolgár közlekedett 2017. március 28-án a hajnali órákban személygépkocsijával a 8612-es számú úton Beled felől Cirák irányába. Haladása során a 8611-es számú út útkereszteződésében – eddig tisztázatlan okból - a kihelyezett elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező tehergépkocsinak és a két jármű összeütközött. A baleset után a személygépkocsi az úttestről lesodródott majd a tetejére borulva állt meg.

A közúti közlekedési balesetben ketten könnyebben, két személy életveszélyesen, további egy fő súlyosan sérült. A sérült személyeket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték további vizsgálatok elvégzése céljából. A helyszínen az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a személyautóban utazók közül többen nem használták a biztonsági övet.

A közúti közlekedési balesetek, megelőzése fontos társadalmi érdek, azonban legalább olyan fontos a már bekövetkezett közlekedési balesetek súlyosságának enyhítése, melyben a biztonsági öv, mint passzív biztonsági berendezés elengedhetetlenül fontos szerepet tölt be.

A járművekben helyet foglalók testét, belső szerveit - egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezése esetén - több fizikai ütődés, ütődés-sorozat éri. A biztonsági öv jelentős segítséget nyújt a személyi sérülések súlyosságának csökkentésében, továbbá életmentő szerepe sem vonható kétségbe.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők és az utasok figyelmét arra, hogy közlekedésük során, saját életük és testi épségük védelme érdekében használják a biztonsági övet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 14. 19:00, vasárnap | Helyi

57 vállalat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 80 százalékáért

A szénfogyasztás hét év alatt nyolc százalékkal nőtt.