Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 20. 16:22, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Kettős gyilkosság Sopronban - Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottakat

Kettős gyilkosság Sopronban - Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottakat

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság azt a három fiatalt, - köztük a csornai M. Tamást- akiket a Sopronban kedd este elkövetett kettős gyilkossággal gyanúsítanak.

A határozat egyikük esetében jogerős, a másik két gyanúsított viszont fellebbezést jelentett be; azokat a megyei törvényszék bírálja majd el, soron kívül - közölte a zárt ajtók mögött meghozott végzést ismertetve Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.- tudósított az MTI.

Tájékoztatása szerint T. Attila tudomásul vette a döntést, védője azonban fellebbezett, V. Roland és védője is tudomásul vette a határozatot, míg M. Tamás és védője fellebbezett.
Az ügyészség indítványa szerint T. Attila és V. Roland társtettesként, M. Tamás pedig bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítható megalapozottan - tette hozzá Máté Kinga, jelezve, ez a cselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
A határozatban az előzetes letartóztatásba helyezést a három fiatal terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával indokolták, valamint azzal, hogy emiatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének a veszélye, "jelenlétük az eljárási cselekményeknél másként nem biztosítható".
"A gyanúsítottak vallomása alapján feltehető az is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el, illetve az, hogy az eljárást megnehezítenék" - jegyezte meg a szóvivő, megtoldva ezt azzal, hogy fennállni látták annak veszélyét is, hogy a gyanúsítottak összebeszélnének, illetve megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.
Pénteken nem sokkal délután negyed kettő után gördült be a gyanúsítottakat szállító két rendőrségi furgon a Győri Városi Bíróság épülete elé. Az egyik fiút az udvaron, két társát a főbejáraton keresztül vezették be a földszinti tárgyalóterembe. Mindhármuk kezén bilincs volt, s két-két golyóálló mellényes rendőr vezette őket. Egy és háromnegyed órával később ugyanígy távoztak, majd az udvaron várakozó rendőrautókkal elvitték őket.
Takács Tibor ezredes, megyei rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatójáról tegnap tudósítottunk.

Címkék: gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.