Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2023. Október 16. 09:03, hétfő | PR

K&H: indul az iskolások népszerű pénzügyi vetélkedője

K&H: indul az iskolások népszerű pénzügyi vetélkedője

a 2023/2024-es tanévet is végigkíséri a K&H Vigyázz, kész, pénz! versenye

14. alkalommal elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! iskolásoknak szóló vetélkedősorozata, amely során a 3-11. évfolyamos diákok értékes nyereményekért adhatnak számot pénzügyi ismereteikről - közölte a pénzintézet. A versenysorozat népszerűségét jelzi, hogy az indulás óta harmincszorosára nőtt a résztvevők száma, így 2010-től összesen 800 település 1900 iskolájának csapata versengett egymással, és közel 80 ezer gyermek kapott kézzelfogható pénzügyi tudást.

Idén október közepén újból elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak szóló pénzügyi vetélkedő, amely játékos formában ad választ a pénzügyi kérdésekre és mutatja meg a fiataloknak, hogyan lehetnek tudatosak ezen a területen. A versenyre általános és középiskolások nevezhetnek, 3-11. évfolyamos korosztályokból. A csapat(ok) felkészítője online adhatja le a nevezéseket a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő weboldalán 2024. január 26-ig.

rengetegen indulnak

A vetélkedőt évről évre komoly érdeklődés kíséri, az első, 2010/2011-es tanév óta a harmincszorosára nőtt a résztvevők száma. Az elmúlt, 2022 szeptemberétől 2023 júniusáig tartó tanévben a vetélkedőn 9 ezer fiatal mérte össze a tudását. Így az elmúlt 13 évben országosan összesen 800 település 1900 iskolájának csapatai indultak el, ennek eredményeként mostanáig közel 80 ezer diák kapott a gyakorlati életben is hasznosítható pénzügyi tudást. A feladatokon keresztül egyebek mellett a kártyás és okoseszközös fizetésről, valamint a digitális pénzügyekről, a megtakarításokról, a hitelekről kapnak hasznos ismereteket a diákok.

Ahogy az elmúlt években, így az idén is pedagógusok, szülők és mentorok segítenek a gyerekeknek a felkészülésben. Több felkészítő tanár szerint a verseny nagyon jól szervezett. Tartalmas, inspiráló és értékes tudást adó feladatok vannak. Játékos, és ugyanakkor az egészséges versenyszellemet fejlesztő formában tanulnak meg olyan gyakorlatias dolgokat a diákok, amelyeket már most is hasznosítani tudnak az életükben – tették hozzá.

A pedagógusok, szülők, mentorok segítsége mellett a felkészülést támogatja a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőhöz készített ismeretanyag, valamint a 15 részes videósorozat, amelynek epizódjaiból a gyerekek számára is érthetővé válnak a sokszor első látásra bonyolultnak tűnő pénzügyek. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a mentorprogram is sokat segített a tananyag elsajátításában, a gyerekek ugyanis a bankfiókban testközelből tapasztalhatták meg egy bank működését. Az érintett tanárok beszéltek arról is, hogy lemehettek a trezorba, a gyerekekkel együtt rengeteg információt kaptak a külföldi és hazai valutákkal kapcsolatban, sokat kézbe is vehettek a pénztárban. Ezek a személyes élmények, találkozások, főként gyermekkorban nagyon fontosak és maradandóak.

A verseny feladatai egyrészt a vigyázz#KáPé vlogon és az ehhez kapcsolódó mobilapplikáción található tananyagra épülnek, másrészt a mindennapi pénzköltéssel, takarékoskodással, bankolással kapcsolatos kérdésekhez, aktuális témákhoz szorosan kötődnek.

éves menetrend

A verseny több különálló szakaszból áll. Az első - online - fordulóban a feladatsorokat a nevezési határidő lejártáig - azaz 2024. január 26-án 23 óra 59 percig kell benyújtani. A továbbjutók a második - szintén online - fordulóban az előzetesen megkapott feladok megoldását 2024. március 1-ig adhatják le. Ezt követően a regionális online középdöntőre 2024 áprilisában, majd az országos döntőre személyes részvétellel 2024. május 22-én és 23-án kerül sor.

A korábbi éveknek megfelelően idén is értékes díjakat - például táblagépet és okosórát - kapnak a vetélkedősorozat legjobb csapatainak tagjai, emellett a K&H a felkészítőket és a nyertesek iskoláit is jutalmazza. Szintén díjban részesül a legtöbb diákot felkészítő személy, a legtöbb diákot nevező iskola is, valamint a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben működő iskolák közül az, amelyik a legtöbb diákot nevezi a versenyre.


Az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! versenyről szóló részletes leírás és a nevezési felület ezen a linken található: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 11:19, csütörtök | PR

Ints búcsút a mozgásszervi fájdalmaknak!

A mozgásszervi rendellenesség az a fájdalom, amely a csontok melletti izmokat, szalagokat és inakat érinti.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.

2023. November 15. 15:27, szerda | PR

Újabb magyar innovációs siker: gél formában szedhetjük a vitaminokat

Korábban nem ismert módon könnyíti meg a vitaminszedést a magyar fejlesztésű gélvitamin.