Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 12. 14:12, szombat | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetség

Ki fogja a pénzt osztani a megyei civil szervezeteknek?

Ki fogja a pénzt osztani a megyei civil szervezeteknek?

Kránitz László, az MSZP megyei közgyűlés frakcióvezetőjének sajtóközleménye

A Győr-Moson-Sopron Megyei közgyűlése november 11-i ülésén sürgősséggel beterjesztett napirendet tárgyalt. A megyei Civil Információs Centrum címre olyan egyesület pályázik, amelyikről néhány kérdésem nyomán az derült ki, hogy a megyei önkormányzat vezetői semmit sem tudnak, vagy semmit nem akartak elárulni. Kérdéseim után fejvesztett kapkodás, keresés kezdődött, még arra sem tudtak válaszolni, hogy ki az egyesület elnöke, hol van az egyesület székhelye.

A közgyűlés után tájékozódtunk. Ezért az MSZP azt kérdezi a megyei önkormányzat vezetőitől: Valóban úgy gondolják, hogy a megye civil szervezeteinek szakmai, pénzügyi, jogi, pályázati támogatása olyan egyesület kezében van a legjobb helyen, amelyiket 2010-ben eredetileg a csornai fogyatékosok napközi otthona támogatására hoztak létre, és egy hónapja (!), 2016. október 7-én jegyezte be a bíróság a változást, új névvel és új vezetőkkel? Nem tudtak, vagy nem akartak adatokat adni a támogatott egyesületről a kérdéseinkre a közgyűlésen? Van-e valamilyen kapcsolat dr. Pető Péter, a megyei önkormányzat alelnöke, és dr. Pető Zsófia, a támogatott Sapientia Műhely Egyesület alelnöke között?

A Fidesz frakciót ilyen kérdések nem zavarják, kötelességtudóan megszavazták az előterjesztést. Ez azt jelenti, hogy az ezer sebből vérző, szociális ellátó rendszert segítő civil mozgalmak támogatását a FIDESZ kiválasztott szervezetek közbeiktatásával ellenőrzi, szabályozza, átláthatatlanná téve a pénzek áramlását és felhasználását, és már arra sem fordítanak figyelmet, hogy a kiválasztási folyamatban a határidők és az átláthatóság minimális követelményei teljesüljenek.

Ezt a demokratikus ellenzéki pártok elutasítják, és felhívjuk a közvélemény figyelmét, hogy minden ilyen, mutyi gyanús ügy az emberek (élet) esélyeit rontja vidéken!

Kránitz László megyei közgyűlés MSZP frakcióvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás