Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 02. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kidőlt fák és lelógó faágak a vasárnap esti vihar után

Kidőlt fák és lelógó faágak a vasárnap esti vihar után

A Rábaközben is károkat okozott a vihar.

Vasárnap az esti órákban tizennyolc vonulást igénylő bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére a viharos széllel érkező zivataros időjárással kapcsolatos káresetek miatt. A legtöbb bejelentés Sopronból és környékéről érkezett. Csorna és Kapuvár körzetében négy beavatkozást igénylő fakidőlés történt, ahol a csornai és kapuvári hivatásos tűzoltók munkáját a szanyi és a csornai önkéntes tűzoltók segítették. Mosonmagyaróvár környékén kétszer vonultak a hivatásos tűzoltók faágak, és kidőlt fák által okozott forgalmi akadályok megszüntetése miatt. A hivatásos és önkéntes tűzoltók folyamatos munkával egymás után hárították el a forgalmi akadályokat, melyek során nem sérült meg senki.

Hétfőn délelőtt folytatódtak a vasárnap esti viharral kapcsolatos káresemények bejelentései a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

A tűzoltók újabb tizenhárom helyszínre vonultak, ahol fák dőltek a kerítésre, melléképületre, légvezetékre, vagy a forgalom elől elzárták az utakat, járdákat. A mosonmagyaróvári, a csornai, a kapuvári és a lébényi hivatásos tűzoltók egy-egy esetben, a soproni hivatásos tűzoltók pedig újabb kilenc esetben vonultak megszüntetni a veszélyt és a forgalmi akadályokat.

Címkék: tűzoltó, vihar, viharkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.