Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 07. 12:44, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Állatos vígjátékot piacra dobni szinte biztos siker, a Kilenc élet (Nine Lives) című macskás családi filmet rutinos amerikai sztárok, Kevin Spacey és Christopher Walken szórakoztató alakítása teszi teljessé.

A filmet csütörtöktől vetítik a magyarországi mozik.

A történetben Tom Brand (Kevin Spacey) vakmerő milliárdos, akinek cége a legmagasabb amerikai felhőkarcoló építését fejezi be, de közben hanyagolja családját. Kislánya (Malina Weissman) születésnapjára egy macskát szeretne, de apja ki nem állhatja a macskákat. Végül mégis megveszi Szőrmók urat egy furcsa kisállat-kereskedőtől, Felix Perkinstől (Christopher Walken), ám Tomot szörnyű baleset éri, ami után a macska testében éled újjá.

A rendező Barry Sonnenfeld kasszasiker filmjei között szerepel az Addams Family - A galád család, a Szóljatok a köpcösnek! és a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat. A forgatókönyvet Matt Allen, Gwyn Lurie és Caleb Wilson írta, az operatőr a német Karl Walter Lindenlaub (A sakál, Delfines kaland) volt.

"Az emberek leginkább a sötétebb, gonoszabb karakterekkel azonosítanak, ezért a film nagyszerű lehetőség volt számomra, mert imádok vígjátékot készíteni" - idézte az Oscar-díjas Kevin Spaceyt a Kilenc élet hazai forgalmazója, a Big Bang Media sajtóanyaga.

A film másik Oscar-díjas nagyágyúja, a 73 éves Christopher Walken játssza az excentrikus kisállat-kereskedőt, Felix Perkinst. Walken civilben macskaszerető és már sok cicája volt.

A főszereplő nejét, Larát Jennifer Garner alakítja, lányukat, Rebeccát Malina Weissman, aki 2014-ben a Tini nindzsa teknőcökben debütált a filmvásznon.

A vizuális effekteket felügyelő Craig Hayes kapta a feladatot, hogy keverje a film valós macskáit a számítógép által generáltakkal. Szőrmók urat hat különböző macska játssza, valamennyi külön kiképzést kapott, hogy bizonyos feladatokat teljesítsen.

A rendező Barry Sonnenfeld súlyosan allergiás a macskákra és kifejezetten kérte, hogy a filmben szereplő cicák a szibériai erdei fajtához tartozzanak, mert az hipoallergén.

"A macskák szinte mindent meg tudnak tanulni, amit egy kutya tud. A különbség az, hogy meg kell őket jutalmazni valamivel, amire vágynak. A kutyák szívesen újra csinálják, a macskák azt nézik, ok, de miért jó ez nekem?" - fejtette ki Christie Miele, az egyik macskabetanító.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára