Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 24. 14:29, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Kilenc évvel díjazta a bíróság élettársa megölését

Kilenc évvel díjazta a bíróság élettársa megölését

Jogerősen is kilenc év börtönbüntetést kapott az a nő, aki tavaly Fonyódon egy téglával fejbe vágta az élettársát és ezzel a férfi halálát okozta, majd rátámadt a párja édesapjára is.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta a Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a 39 éves Ágoston Józsefnét emberölésben és súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A nő tíz éven át élt párjával élettársi kapcsolatban. Italozó életmódot folytattak, rendszeresen veszekedtek és előfordult, hogy bántalmazták egymást. Így történt 2010. június 8-án is. A férfi egy karóval többször a nőre sújtott, azért, mert az nem főzött ebédet, s amint élettársa hátat fordított neki, Ágoston Józsefné felkapott egy téglát és nagy erővel fejbe vágta őt.

A férfi nem veszítette el az eszméletét, még kiabált a nővel, majd lefeküdt aludni. Másnap azonban már nem tudott felkelni, a beszéde érthetetlen volt. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították, egy hónap múlva azonban a sértett belehalt az ütéstől kialakult agyduzzanat szövődményeibe.

Miután élettársát fejbe verte, Ágoston Józsefné átment az ingatlanon található másik lakásba, ahol párja édesapjával keveredett szóváltásba. Őt is téglával támadta meg, de mivel a férfi elhúzta a fejét, a felé dobott tárgy csak könnyű sérüléseket okozott neki.

A nő ellen eljárás indult. A büntetés kiszabásánál a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.