Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 25. 08:28, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kiosztották a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseket

Kiosztották a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseket

Átadták a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket pénteken Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón.

A 2023. évi, jubileumi 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet - jelentették be a szervezők.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át.

Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése az országnak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre 9 ezer pályázat érkezett a 30 év alatt, a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések az Év zöld innovációja díjra - ismertette.

Hozzátette: a Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja a versengést, a tavalyi verseny kiemelt díjazottjai, Zalakaros és Debrecen képviselhetik Magyarországot a 2024-es Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen.

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjét felolvasva kiemelte: különleges év az idei, amikor a verseny kerek születésnaphoz érkezett, a kezdeményezés nemzetközi szinten is szép eredményeket hozott. A Virágos Magyarország országhatárokon átívelő közösséget építő mozgalommá nőtte ki magát - tette hozzá, és a miniszterelnök nevében gratulált a résztvevőknek és a díjazottaknak.

A versenyre az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett. Az idén debütált új kategória, az Év zöld innovációja elismerést a zöldfelületi csapadékvíz-gazdálkodás új módszereinek alkalmazásáért Kecskemét kapta. A Miniszterelnökség különdíját a városok közül Hajdúnánás, a falvak mezőnyében Rajka érdemelte ki. Az MTÜ különdíját Hajdúszoboszló és Salföld kapta.

A Virágos Magyarország 2023-as díjazottjainak teljes névsora elérhető a verseny honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk