Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 01. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Kit tüntessen ki Csorna Város Önkormányzata 2013-ban?

Kit tüntessen ki Csorna Város Önkormányzata 2013-ban?

Felhívás helyi kitüntetések adományozására vonatkozó javaslattételre.

Tisztelt Csornai Polgárok, Szervezetek, Intézmények!

Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1992. évben rendeletet alkotott a díszpolgári cím, valamint Csorna Városért Emlékérem helyi kitüntetés alapításáról és adományozásának rendjéről.

A rendelet szerint díszpolgári cím 4 évenként (választási ciklusonként) 1 adományozható, ettől a képviselő-testület indokolt esetben eltérhet.
A képviselő-testület 2013. augusztus 20-án államalapító Szent István királyunk napján szándékozik Csorna Városért Emlékérem kitüntetésben részesíteni az arra méltó személyeket, szervezeteket, közösségeket.

A képviselő-testület az 1999. február 25-i ülésén rendeletet alkotott helyi kitüntető díj alapításáról és adományozásáról.

A jogszabály szerint a képviselő-testület Csorna Szolgálatáért Díj helyi kitüntetésben kívánja részesíteni az arra érdemes természetes személyeket és közösségeket a nevelés-oktatás, közművelődés, valamint a testnevelés és a sport; az egészségügy és a szociális gondoskodás; továbbá az önkormányzati közigazgatás területén.

A Helyi Elismerések Adományozását Előkészítő Bizottság e felhívásban tájékoztatja Csorna város polgárait, a városban működő szervezeteket, intézményeket, hogy a rendeletek szerint Csorna Város Díszpolgára cím, Csorna Városért Emlékérem és Csorna Szolgálatáért Díj adományozására2013. április 12-ig tehetnek javaslatot.

Az Előkészítő Bizottság a javaslatok beérkezése után alakítja ki állásfoglalását és terjeszti a képviselő-testület elé döntés végett.

A bizottság felhívja a javaslattevők figyelmét, hogy a hatályos rendeletek szerint a javasolt személyekről, közösségekről részletes indokolást adjanak, közöljék a legfontosabb adatokat is.

Kérjük, hogy írásos javaslataikat 2013. április 12-ig a Polgármesteri Hivatal Szervezési és Hatósági Osztályára (9300 Csorna, Szent István tér 22.) eljuttatni szíveskedjenek.

A Helyi Elismerések Adományozását Előkészítő Bizottság

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás