Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 02. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Kívül belül megújult a szanyi művelődési központ

Kívül belül megújult a szanyi művelődési központ

Felújították az 1962-ben épített művelődési házat.

Mivel Szany Nagyközség Önkormányzata korábbi hitelállománnyal nem rendelkezett, az adósság konszolidációs alapból 44 millió forint állami támogatást kapott. A Képviselő-testület határozata alapján a 2016-os év legnagyobb szanyi beruházása a művelődési központ felújítása lett.

Az épület felújítási tervét Pozsgai László pápai tervező készítette el. A közbeszerzési pályáztatás után a kivitelezést elnyerő SZANY ÉPSZER Kft-vel a szerződés megkötésére 2016. május 9-én került sor, mely után a munkálatok azonnal el is kezdődtek. A munkálatokban alvállalkozóként részt vett a Centrál Ablak Kft, valamint Szabó László és Németh István egyéni vállalkozók. Kicserélték a nyílászáró szerkezeteket, a nagyterem ablakainak üvegezése thermoplán üveggel készült. A szükségessé vált vakolatjavítások után az épület homlokzata 10 cm vastag hőszigetelést kapott.

A homlokzat megosztására és a színárnyalatok elkülönítésére több helyen modern anyagból átszellőztetett homlokzatburkolat került. A hiányos lépcsőburkolatokat és oszlopokat is kijavították gránitlappal illetve üvegmozaikkal.
Teljes felújításra került a színpad mögötti rakodó és elő lépcső is.

Az épületen belül több helyiség jelentős nagyságban új burkolatot kapott, kifestették a belső tereket, felújították és pótolták a fából készült falburkolatokat. A kivitelezés során elkészült a nagyterem szellőztetésének teljes kiépítése is.
A színpad üzemeltetésének biztosítását és a függönyök mozgatását is automatizálták.

A felújítási munkák a szerződésben rögzített időre, augusztus 15-re elkészültek. A beruházás összköltsége bruttó 47.946.470,-Ft volt, melynek kifizetéséhez az adósságkonszolidációs pályázatból 35.945.633,-Ft került felhasználásra. A hiányzó összeget az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította.

A művelődési központ a mostani a felújítás után egy külső megjelenésében szép, a faluképet emelő látványú épületté változott. A korábbi években az épületen elhelyezett napkollektorral együtt sokféle célra, gazdaságosan üzemeltethetővé vált, melyre az önkormányzat és a nagyközség valamennyi lakosa büszke lehet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.