Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. December 22. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: NAV

Kölyökkutyák voltak a román teherautó rakterében

Kölyökkutyák voltak a román teherautó rakterében

Hét, szállítódobozban, víz nélkül kuporgó bulldog jellegű kölyökkutyát találtak a pénzügyőrök egy Romániából érkező autó csomagterében az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán - írja a NAV.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőrnek az alig hathetes állatokról semmilyen okmánya nem volt. A román férfi Olaszországba tartott a kutyákkal. Munkatársaink értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyköknek oltásuk, csipjük, állatútlevelük sincs, márpedig okmány hiányában és fiatal koruk miatt nem szállíthatók.

A sofőr egyedül utazott tovább, a kiskutyákról azonnal lemondott. Egy hazai alapítvány befogadta a bulldogokat.

Címkék: kölyökkutya, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 13:15, csütörtök | Belföld

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - írja a Fővárosi Törvényszék.

2023. Június 08. 13:11, csütörtök | Belföld

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

2023. Június 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Gátat szab a kormány a külterületek belterületbe vonásának

Gátat szab a kormány a jövőben a külterületek belterületbe vonásának, különösen a balatoni térségben - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára csütörtökön Balatonfüreden.