Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 28. 07:54, péntek | Életmód
Forrás: mti

Könnyebben váltanak a munkavállalók egy felmérés szerint

Könnyebben váltanak a munkavállalók egy felmérés szerint

A dolgozói elkötelezettség 2005 óta először csökkent az idén, a munkavállalók magabiztosabbak lettek és könnyebben váltanak, mint korábban - derült ki az Aon Hewitt Legjobb Munkahely Program kutatásából.

Az Aon Hewitt humánerőforrás-tanácsadó vállalat 16. alkalommal készítette el a program keretében a dolgozói elkötelezettséget vizsgáló kutatását. Idén 91 cég 44 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint az elmúlt öt év adatai alapján egy átlagos magyar vállalatnál a dolgozók 61 százaléka elkötelezett a cég iránt. Ők azok, akik szívesen ajánlják a munkahelyüket másoknak, nem terveznek állást változtatni és elváráson felül teljesítenek a vállalat céljai érdekében.

Ez meghaladja mind az európai, mind a globális szintet, de csökkenő tendenciát mutat, idén először ugyanis megfordult a sokéves trend. A felmérés szerint a munkavállalók 48 százaléka egyáltalán nem fél kimenni a munkaerőpiacra, ez jelentős emelkedés a korábbi évekhez képest. Gyengült a kötődés munkahelyükhöz, 38 százalékuknak egyáltalán nem okoz lelki válságot a váltás - közölték.

Az erkölcsi és az anyagi elismerést tekintve is csökkent az elégedettség az átlagos magyar munkahelyen dolgozóknál. Csak 40 százalék ért egyet azzal, hogy az elvégzett munkájuk és felelősségük arányos a fizetésükkel, és úgy látják, hogy a környezet, amelyben dolgoznak, illetve a munkavégzéshez biztosított felszereléseik is kevésbé támogatják hatékonyságukat.

Az Aon Hewitt 16. alkalommal adta át az Aon Legjobb Munkahely Díjat. Az idei tíz győztes vállalat a gyógyszeripar, a kereskedelem, valamint az IT és a telekommunikációs szektor képviselői közül került ki.

Az idei díjazottak: a GlaxoSmithKline Gyógyszer- és Egészségvédelmi Termékek Kft., a Jungheinrich Hungária Kft., a Sodexo Pass Hungária Kft., az Sz+C Stúdió Kft., a B.Braun Avitum Hungary Zrt., az EuroFamily, a Microsoft Magyarország Kft., a
Decathlon Magyarország, a Sodexo Magyarország Kft. és a Vodafone Magyarország Zrt.

A legjobbaknál a megkérdezettek 72 százaléka közölte, hogy a tehetségeket könnyebben megszerzik és a nyitott pozíciók betöltése nem jelent számukra gondot, az átlagnak 43 százaléka mondhatja el magáról ugyanezt.

A legjobb munkahelyeknél a felsővezetést is sokkal pozitívabban értékelik, 84 százalék ért egyet azzal, hogy a felsővezetők eredményesen vezetik a vállalatot és az embert tekintik a legértékesebb erőforrásnak.

A legjobb munkahelyeken a dolgozók 85 százaléka elkötelezett, és azt vallja, mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban teljesítsen - derült ki a felmérésből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.