Hírek
2013. Március 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Korai halált okozhat a feldolgozott húsok gyakori fogyasztása
A kolbász, a sonka, a szalonna és más feldolgozott húsok gyakori fogyasztása úgy tűnik, hogy növeli a fiatalkori halálozás kockázatát - állapította meg egy félmillió embert vizsgáló tanulmány, amelyről a BBC számol be.
A tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris betegségek, a rák és ebből kifolyólag a korai halálozás kockázatát. A húsok feldolgozása során használt só és tartósítószerek ugyanis károsak az egészségre.
A szakértők ezért inkább a sovány húsok fogyasztását ajánlják. A tanulmány 13 éves időtartama alatt mintegy félmillió, 10 európai országból származó ember adatait gyűjtötték be.
Azt is megállapították, hogy azok, akik gyakrabban fogyasztottak feldolgozott húsokat, nagyobb valószínűséggel dohányoztak is, voltak elhízottak és egyéb egészséget károsító szokásaik. A kutatók azonban azt mondták, hogy az említett egyéb kockázati tényezők figyelembevételével is a feldolgozott húsok nagyban növelték a rák és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 22. 19:00, szombat | Életmód
Tudatos vásárlásra figyelmeztetnek a szakértők Black Friday előtt
Kamatmentes részletekkel készülnek a tudatos vásárlók Black Friday-re.
2025. November 21. 07:27, péntek | Életmód
ELTE: 3,3 billió fokos plazmával reprodukálták az ősrobbanás utáni fiatal Univerzumot
2025. November 21. 07:26, péntek | Életmód
Az OTP Bank felmérése szerint látványosan növekszik a fiatalok pénzügyi tudatossága
2025. November 20. 07:31, csütörtök | Életmód
A következő hetekben pengevékony egyenesként fog látszódni a Szaturnusz gyűrűrendszere
A következő hetekben olyan látvány várható, amelyre 13 évig nem lehet újra számítani, ugyanis a Szaturnusz különleges gyűrűrendszere majdnem teljesen éléről, egy pengevékony egyenesként fog látszódni

