Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 14. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Kordonokkal alakították ki a két sávot Csorna központjában

Kordonokkal alakították ki a két sávot Csorna központjában

Így közlekedünk két hónapig.

Mint délelőtti hírünkben beszámoltunk, reggel kikapcsolt közlekedési lámpák mellett, rendőri forgalomirányítással kezdhettünk hozzászokni az új közkeledési körülményekhez Csornán. Ez a helyzet ne csak a városban élők életét nehezíti, hanem a környékbeliekét is, de nyugodtan nevezhetjük nemzetközi jelentőségűnek is a hatalmas külföldi kamionforgalom miatt.

A déli órákban újra bekapcsolták a forgalomirányító lámpákat, megszűnt a rendőri irányítás. Addigra a Palota sor előtt a főúton elkordonoztak két sávot, és felfestették a haladási irányokat. Egy-egy sáv maradt mindkét iránynak, így csak remélni merhetjük, hogy a nemzetközi kamionforgalom igénybe veszi az ajánlott terelőutat, különben katasztrofális állapotok alakulhatnak ki Csornán. Ahogy a fém kordonokat és a színes kordonszalagokat elnéztük, lesz mit tanulni a városi közlekedésben a helyieknek is. Senki ne vezessen rutinból! Ahogy ma a Soproni út Erzsébet királyné utca kereszteződése kinéz, jobban hasonlít tájékozódási futóversenyhez, mint belvárosi gépjármű közlekedéshez.

Délután már az új "rendben" zajlott a közlekedés, a kordon mögötti munkaterületen és felvonulási területen megkezdődött a munka.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság közleményt adott ki Csorna városközponti közlekedésével kapcsolatban.

Útépítési munkálatok miatt Csorna belterületén torlódhat a forgalom

Csorna belterületén a 85. és 86. számú főutak közös szakaszán 2013. május 14-től több héten keresztül csatornaépítési munkálatokat végeznek
A javítással érintett útszakasz forgalmának tehermentesítése és a torlódás elkerülése érdekében a megyei útkezelő narancssárga színű, tehermentesítő útvonalat jelölő táblákat helyezett ki az M1 autópályán a 86. számú főúti csomópontot megelőzően, ellentétes irányban pedig Körmenden, a 86. és 8. számú főúti csomópontokban.

A tehermentesítő útvonal irányát táblával jelölték:
• az M1 autópálya 85. és 83. számú főutak kivezetőjénél,
• a 83. számú főúton a 8. számú főút,
• a 8. számú főúton a 84. számú főút irányába.

A 86. számú főútról a Szlovénia - Szlovákia közötti nehézgépjárművek tranzitforgalmát az M1 autópályán a 83. számú főútra, azt követően a 8. számú főútvonalra irányítja a megyei útkezelő.

Az útfelbontás miatt Csornán, a Soproni út forgalma két sávra szűkül. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy fokozott türelemmel, körültekintően közlekedjenek.
Az adott útvonalon tömegközlekedési eszközzel – autóbusszal – közlekedők számítsanak a menetidő megnövekedésére.

Képgalériánkban a délelőtti és a délutáni állapotokról is láthatnak képeket.

Címkék: csorna, közlekedés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.