Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2022. Július 19. 18:07, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Körfűrésszel tört apja életére

Körfűrésszel tört apja életére

Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen, aki hónapokon keresztül, többször is meglopta, megalázta, bántalmazta vele együtt élő apját, majd egy körfűrésszel tört az életére - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség kedden.

A vádlott 2020 tavaszán költözött apjához, a XX. kerületi lakásába. A vád szerint a következő hónapokban a férfi emberi méltóságában többször súlyosan megsértette, megalázta, szidalmazta és állandó félelemben tartotta a nála gyengébb fizikumú apját, volt, hogy mások előtt megpofozta. Többször meg is lopta őt, a lakásból különböző értéktárgyakat vitt el, összesen mintegy 200 ezer forint értékben, hogy "kábítószer-fogyasztó életmódját" fedezze - írták.

A vádlott 2020 augusztusában ököllel ütötte meg és többször meg is rúgta apját, akinek emiatt több bordája eltört.

A következő év áprilisában a férfi ittasan összeveszett az apjával, mert nem adott neki pénzt. A vád szerint a vádlott először ököllel, majd fém felmosónyéllel és elektromos körfűrésszel is bántalmazta a sértettet, aki emiatt súlyosan megsérült. Ezután a férfi üzenetet küldött több ismerősének is azzal, hogy megölte az apját. Egyikük értesítette a rendőröket, akik a lakásban elfogták a vádlottat, a sértettet pedig kórházba vitették.

Az ügyészség szerint a bántalmazás a sértett halálát is okozhatta volna, az, hogy életben maradt, csak az időben érkező orvosi segítségnek volt köszönhető.

A vádhatóság a többszörös visszaeső férfit emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, kapcsolati erőszak vétségével, valamint jármű önkényes elvételével és lopással is vádolja. A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy ne kerülhessen feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.