Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2022. December 18. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: GYSEV

Korlátlanul, díjmentesen vonatozhatnak a gyerekek a téli szünetben

Korlátlanul, díjmentesen  vonatozhatnak a gyerekek a téli szünetben

Nincs más teendőd, mint utazásod előtt bemutatni a vasúti jegypénztárban Kajla útleveledet.

Vonatozz díjmentesen Kajla útleveleddel és diákigazolványoddal a GYSEV és a MÁV vonatain az iskolai tanítási szünetekben!

A KAJLA ÚTLEVÉL (kék színű) alapján a 2022/2023 téli tanítási szünetben ( 2022. december 22. - 2023. január 08.) az arra jogosult gyermek, korlátlan számú egy útra és menettérti útra szóló díjmentes utazásra jogosult a GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. belföldi járatain.

A díjmentes menetjegy a rajta feltüntetett viszonylatban és érvényességi időn (megegyezik a teljesárú menetjegy érvénytartamával) belül használható fel utazásra a 2022/2023. tanév téli tanítási szünetében, de legkésőbb 2023.01.08-án 23:59-ig.

A díjmentes menetjegyet az utazás megkezdése előtt meg kell váltani!
Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani a díjmentesen utazó tanuló részére.

Vidd magaddal Kajla útleveledet kirándulásaidra és utazásaidra, és mindig vigyázz rá! Gyűjtsd a pecséteket az egész országban!

Kajla útleveledbe nemcsak pecséteket gyűjthetsz, hanem útitervet készíthetsz, élményeket írhatsz, jegyzetelhetsz, sőt még képeslapot is tervezhetsz. Használd bátran, hogy minél szebb legyen, mert nyár végén feltöltheted ide, a weboldalra, amiért ajándék is jár majd…

Kísérő kedvezménye
A díjmentes menetjeggyel utazó tanulót kísérő személy az őt megillető kedvezménnyel utazhat. Ha a kísérő nem jogosult egyéb kedvezményre, akkor a kiscsaládosok részére nyújtott „Családi kedvezmény” alapján 33%-os mérséklésű menetjegyet lehet maximum 2 fő részére igénybe venni.
Ha a Kajla útlevelet felmutató tanuló egyébként jogosult 90%-os utazási kedvezményre (pl. magasabb összegű családi pótlék), akkor az őt kísérő szülő a 90%-os kedvezményt nem veheti igénybe, csak az alanyi jogon járó 33%-os kiscsaládos kedvezmény illeti meg.

A „KAJLA ÚTLEVÉL” sorszámát a menetjegyen fel kell tüntetni, ezért annak bemutatása jegyváltáskor kötelező.

FONTOS:

Az utazás során a gyermek jogosultságának igazolásához minden esetben a „KAJLA ÚTLEVÉL 2022/2023” (kék színű), és a személyazonosság igazolásához az érvényes diákigazolvány, vagy a személyigazolvány felmutatása szükséges.

Címkék: GYSEV, menetjegy, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 16:00, szerda | Helyi

Adj egy órát a Földnek!

Mivel töltenél 60 percet, ami neked és a bolygónak is jó?

2023. Március 22. 13:00, szerda | Helyi

Rábapordányban és Cirákon is jelzett a szén-monoxid érzékelő

Táblázatban mutatjuk, milyen koncentrációban halálos a szén-monoxid.

2023. Március 22. 09:00, szerda | Helyi

A gyermekétkeztetés rendje Kapuváron a tavaszi szünetben

Önkormányzati tájékoztató

2023. Március 21. 16:00, kedd | Helyi

Húsvéti díszek, újrahasznosított tárgyak

Vásárral és ruhabörzével.