Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 25. 06:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kormányszóvivő: közös siker a teraszok megnyitása

Kormányszóvivő: közös siker a teraszok megnyitása

A vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása közös siker, amiért köszönet illet mindenkit - mondta szombati videóüzenetében a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra szerint a vendéglátósok nagyon várták már ezt a pillanatot, a kormány pedig mellettük állt mindig, hiszen bértámogatást biztosított a munkahelyek megtartása érdekében a koronavírus-járvány alatt. A juttatás áprilisban és májusban is jár a teljes hónapra.

Elmondta, megkönnyítették a teraszok létesítést, és közterülethasználati díjat sem kell fizetni utánuk egész évben.

A szombati nyitás annak köszönhető, hogy 3,5 millióan már megkapták a koronavírus elleni oltást, a 4 milliós határ elérésekor pedig "újra vissza tudunk kapni valamit a szabadságunkból" - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.