Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2011. November 13. 07:02, vasárnap | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Kötelező biztosítás: bizonytalanok az autósok

Kötelező biztosítás: bizonytalanok az autósok

Bizonytalanok az autósok a csökkenő díjak, a kedvezmények sokasága és a még meg nem szavazott baleseti adó miatt - mondta az InfoRádiónak a kötelező felelősségbiztosítási kampány kapcsán a PBA Biztosítási Alkusz vezetője

Vass Gábor hozzátette: a meglévő biztosítóktól a napokban érkezik meg a jövő évre szóló ajánlat, ezt még érdemes megvárni, de aztán dönteni kellene az autósoknak, hogy felmondják meglévő szerződésüket, vagy újat kötnek.

A tavalyi szintet még nem haladta meg időarányosan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány iránti érdeklődés a PBA Biztosítási Alkusz első két heti tapasztalatai szerint. Miközben az árak a várakozásokat is meghaladó mértékben estek, és a bevezetni tervezett baleseti adó miatt is elemi érdeke az autósoknak, hogy új és olcsó biztosítást keressenek, számos bizonytalansági tényező hátráltatja őket abban, hogy el merjék kötelezni magukat már most valamelyik biztosító terméke mellett, így azonban akár le is maradhatnak a váltás lehetőségéről - közölte a Vass Gábor.

A szakértő szerint a tavalyinál lassabban felpörgő kampány több különböző tényezőre vezethető vissza, ezek közül az egyik a baleseti adó körüli bizonytalanság. November végén esedékes a 2012-es költségvetés parlamenti szavazása, addig csak spekuláció, hogy a nettó árra terhelt további 30 százalék lesz az adó mértéke, hiszen ez szerepel a beterjesztésben - tette hozzá.

Magas az aránya az internetes kalkulációt a kötés előtt félbehagyóknak. Van, aki már az adatai bevitele, és az autó összes paraméterének megadása után szembesül azzal, hogy nincs megbízható adata arról, hogy mennyi lesz jövő évben a bonus/malus fokozata. Ha valamilyen értesítőn, vagy ügyfélkártyán nem találja az autós az aktuális besorolását, mindenképpen érdemes ajánlatkérés előtt megvárni az éves indexlevelet - javasolja Vass Gábor. Aki azonban korábban is alkusznál kötötte biztosítását, annak könnyű a dolga: ezt az adatát nyilvántartja az alkusza, és előkeresi helyette a rendszer. Hasonlóképpen okoz könnyebbséget az alkuszon keresztüli kötés a szükséges igazolások terén: az alkuszok ugyanis helyettünk intézik az előzménybiztosítónál a felmondást és a bonus/malus fokozat továbbvitelét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.