Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2011. November 28. 13:37, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Kötelező: százezernyi autós az utolsó pillanatban kapcsol

Az autósok jelentős része idén is az utolsó napokra hagyja új kötelezőjének megkötését.

A harmincszázalékos baleseti adó hatásának ellensúlyozására csak azoknak van esélyük, akik biztosítást váltanak, így aztán a kotelezo.hu szakértői portál a kampány zárásáig hátralévő néhány napra is még 100-150 ezer autós rohamát jelzi előre. Ha valaki az utolsó pillanatban maga mondja fel régi szerződését, mindenképpen utólag is igazolható módon tegye ezt meg.

"A közkeletű elképzelésekkel szemben december 1-jéig csak a meglévő szerződés felmondásáról kell dönteni. Így azoknak is célszerű a következő néhány napban lépniük, akik csak a váltásban biztosak, az új biztosítóról még nem tudtak dönteni" - javasolja Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. "Az új biztosítónál csak december 31-ig kell megkötni az új biztosítást."

Annak az autósnak, akinek felmondása nem érkezik meg a törvényi határidőn belül a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy év során már csak ennél a biztosítónál rendelkezhet kötelezővel. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben gondoskodni és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni. Ha alkuszon keresztül zajlik a folyamat, ez a visszaigazolás tőle fog automatikusan megérkezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.