Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2012. Április 11. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kötélpályával a falusi turizmusért

Kötélpályával a falusi turizmusért

Somogyban épült fel az ország második leghosszabb lecsúszó pályája.

Mintegy 17 millió forintos beruházás keretében épült meg a Zselic legnagyobb erdei kötélpályája a patcai Katica Tanyán, amely felveszi a versenyt Balaton-parti és Mátra-beli társaival. A turisztikai fejlesztés célja, hogy minél több vendéget vonzzon Somogyba.

Erdei kötél- és akadálypályával bővítették az aktív szórakozási lehetőségeket a patcai Katica Tanyán. Az ötpályás kalandparkot úgy építették meg, hogy 3 és 103 éves kor között bárki igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A legkisebbek 10 akadályon küzdhetik át magukat a „pöttöm” pályán, a kis tinik a „tizenéves” pályán kúszhatnak-mászhatnak, míg a tettre kész tizenévesek a „bátor” pályán bizonyíthatnak.

'Az extrém akadályokra vágyók számára készült az „adrenalin” lecsúszó pálya, ez két magasabb domb között húzódik, és csak a Mátrában van hozzá fogható' – mondta Handó János, a Katica Tanya tulajdonosa. Hozzátette: 'a lecsúszó pálya 190 méter hosszú és 20 méteres magasságban van, ezzel az ország második leghosszabb pályája rangos címmel büszkélkedhet. Aki kevésbé bevállalós, az is talál kisebb kötélpályát, hiszen a „csillapító” lecsúszó pálya 120 méteres hosszúságával és 10 méteres magasságával az óvatosabbaknak nyújt feledhetetlen élményt.'

Somogy megye legkisebb települése a közelmúltban több jelentős és értékteremtő beruházás színtere is volt. Az év elején adták át a Katica Tanyán a beltéri csúszdaparkot és a hatalmas játszóházat, amely uniós forrás segítségével épült meg. A kötélpálya a hagyományos bemutató gazdaság, valamint a csúszdaház szolgáltatásait egészíti ki természet közeli mozgásformákkal.

'Az elmúlt időszakban olyan turisztikai fejlesztésekre koncentráltunk, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokhoz szóltak. Az erdei kötélpálya és a hosszú lecsúszó pálya már az extrém sportokat kedvelő fiatalokat és felnőtteket is célozza' – tette hozzá Handó János.

Az élmény mellett a biztonság is garantált, mert a kötélpálya valamennyi biztonsági előírásnak megfelel, ráadásul az akadályok leküzdését, illetve a csúszásokat animátorok segítik, de a kaland résztvevői egy kisebb baleset-megelőzési oktatáson is részt vesznek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 14:05, péntek | Belföld

Kihirdették a Prima Primissima díj idei jelöltjeit

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra.

2023. Szeptember 29. 14:02, péntek | Belföld

Magyar Suzuki: Esztergomban elkészült az 500 ezredik S-CROSS

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Suzuki: legördült az esztergomi gyártósorról az 500 ezredik S-CROSS - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2023. Szeptember 29. 13:51, péntek | Belföld

Ennyi volt: Ledózerolják a balatonfüredi görög falut

A jelenlegi épületek elbontásával hosszú idő után végre rendeznék a tájidegen területet. Az is megvan, hogy mi lesz a helyén.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: a LEGO 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán

A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez - közölte Szijjártó Péter.