Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2011. Július 14. 13:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Közérdekű tanúvallomás a TESCO telek ügyében

Közérdekű tanúvallomás a TESCO telek ügyében

Papp József volt csornai polgármester nyilatkozatot adott ki a TESCO telek eladásával kapcsolatos feljelentés ügyében, amit az alábbiakban közlünk.

Nyilatkozat

"Mint azt a sajtóban olvashatták, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő feljelentést tett a TESCO telek 2005-ben történt értékesítése ügyében, erre a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés gyanújával. Mivel az értékesítésnek részese voltam, és úgy látom, hogy a feljelentésnek célpontja vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy idézés nélkül közérdekű tanúvallomást teszek. Írásos vallomásomat 12 melléklettel együtt ma személyesen nyújtottam be a megyei rendőrfőkapitányságra. 

A sajtóban megjelent tudósítások alapján az a véleményem, hogy Gyopáros Alpár a hivatalos dokumentumokat célzatosan, tendenciózusan kicsemegézte, azok közül csak olyanokat válogatott, amelyek látszólag alátámasztják alaptalan vádaskodásait. Hamis az a beállítás, hogy a TESCO telek értékesítése egy másfél hónapos elkapkodott, bűnös hátsó szándékkal befolyásolt folyamat volt. Számtalan dokumentum bizonyítja, amiket be is csatoltam, hogy az értékesítés 2003 decemberétől 2005 márciusáig tartott. Nem másfél hónap, hanem majdnem másfél év volt, és közben minden szabályt szigorúan betartottunk.

Hamis az a beállítás is, hogy a két eladási ár közötti különbség indokolatlan, és kárt okozott az önkormányzatnak. Nem igaz, hogy az önkormányzattól vett telket változás és plusz befektetés nélkül egyszerűen "busás haszonnal" azonnal továbbadták. Én a mai napig nem láttam a közvetítő és a TESCO által kötött adásvételi szerződést, ez tudtommal törvényesen nem is lehet a képviselő úr birtokában. A vételárak közti különbözet indokairól és bizonylatairól az érintettek bizonyára el is tudnak, és el is fognak majd számolni.

Az a véleményem, hogy a képviselő úr valós tények önkényesen válogatott hamis beállításával tette meg feljelentését, és ezért indult el a nyomozás. Idézés nélküli vallomásommal, a teljes kép felvázolásával és dokumentumokkal a nyomozást kívánom segíteni.

Mivel szerintem alaptalanul, és valós tények hamis beállításával súlyos bűncselekmények vádját fogalmazta meg, és ezekkel az én nevemet azonnal összefüggésbe is hozta, a képviselő úrral szemben polgári pert indítok."

Papp József

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 10:00, szombat | Helyi

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Az aratás tűzveszélyes munka.

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.