Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Január 30. 21:50, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Közgyűlést tartott a Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Közgyűlést tartott a Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A szanyi önkéntes tűzoltó egyesület 2011. január 22-én tartotta éves közgyűlését. Tóth Imre az egyesület elnöke beszámolójában kiemelte, hogy a tűz elleni védekezés hazánkban már az egész társadalom ügye.

„- Eredményesen csak akkor vehetjük fel a harcot a tűzzel szemben, ha az állami, társadalmi szervek, intézmények, különböző gazdálkodó szervezetek, és állampolgárok valamint a tűzoltók megismerik és végrehajtják a jogszabályokban meghatározott tűzvédelmi feladatokat.A társadalmi, gazdasági élet fejlődésével, a műszaki és technikai haladás felgyorsulásával, nemzeti vagyonunk gyarapodásával szükségszerűen együtt jár a tűzveszély lehetősége is.

Az energiahordozók növekvő arányú felgyorsulása, a tűz és robbanásveszélyes technológiák terjedése a korábbiaknál magasabb követelményeket támaszt a tűzvédelemmel szemben. Hogy ezen elvárásoknak megfelelhessünk, szükséges a megfelelő technikai eszközök és felszerelések megléte. Büszkén mondhatjuk el, hogy egyesületünk ezen feltételekkel rendelkezik. Rendelkezésünkre áll a tűzoltószertár, teljes felszereltséggel egy tűzoltó gépjármű, több motorfecskendő, tömlők, ruházatok, védőfelszerelések.

A szükségleteknek megfelelően pótoljuk az elhasználódott eszközeinket és felszereléseinket.

A nagyközség önkormányzata figyelemmel kíséri munkánkat és az évi rendszeres támogatás mellett szükség esetén mindenhez biztosítja az anyagi támogatást.Egyesületünk tagjai rendszeresen részt vesznek az önkormányzat rendezvényein, a nemzeti ünnepeinken és falunapon, ahova egyesületünk zászlaját is magunkkal visszük.

Az elmúlt évben részt vettünk a rendkívüli időjárás miatt kialakult belvízhelyzettel kapcsolatos kárelhárítási munkában. Több tűzmentes év után az év végén a szomszédos Rábaszentandrás községben keletkezett lakóépület tűz oltásánál is beavatkoztunk.”- mondta el az elnök.

Takács Gáborné az egyesület pénztárosa beszámolt az elmúlt év gazdálkodásáról és előterjesztette a 2011-es év költségvetését, melyet a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

Orbán László az egyesület parancsnoka Hegyi Ferenc, Töreki Imre, Magyar Tibor és Kovács Tibor önkéntes tűzoltóknak 15 éves önkéntes tűzoltói tevékenységéért emléklapot adott át.

Orbán László tűzoltó parancsnoknak pedig Tóth Imre egyesületi elnök a 35 éves szolgálati időért járó emléklapot nyújtotta át, további egészséget és sikereket kívánva magánéletéhez és az egyesületi munkájához.

Végül az önkéntes tűzoltók feleségeivel jó hangulatú vacsora és szórakozás vette kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.