Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2018. Július 12. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Közlekedési konfliktusból lett lövöldözés – Vádat emeltek

Közlekedési konfliktusból lett lövöldözés – Vádat emeltek

A vádlott gázpisztollyal kétszer lőtt rá a másik férfira, aki ennek következtében szemsérülést szenvedett. Az eset januárban történt a fővárosban, de most emelnek vádat az ügyben.

A vádirat szerint január 27-én délelőtt az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is kocsival közlekedett a fővárosban a XIV. kerületben a Kerepesi úton. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki – közölte az ügyészség.

Ezt követően, az egyik kereszteződésnél a piros lámpánál mindketten megálltak a kocsijukkal, egymással párhuzamosan. A várakozás közben a sértett lehúzta az ablakot, és számon kérte a vádlottól a korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz ment, amelyet látva a sértett is kiszállt, és a vádlott kocsijának hátulja felé indult.

A vádlott ekkor az autója csomagtartójából elővett egy gázriasztó fegyvert, majd körülbelül másfél méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába. A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, majd értesítette a rendőröket, a vádlott pedig eltette a fegyvert.

A sértett a gázriasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 07:10, szerda | Belföld

GFM: az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását

Jó úton halad a Dunaferr megmentése, az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.