Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2020. December 21. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedjünk balesetmentesen az ünnepek idején!

Közlekedjünk balesetmentesen az ünnepek idején!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a téli közlekedésre történő átállást követően fokozott figyelemre van szükség a közúti közlekedés során.

Az ünnepi időszakban jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésére kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon, valamint a bevásárlóközpontok környékén. A karácsonyi ünnepek alkalmával sokan kelnek útra, hogy meglátogassák szeretteiket. A fentiekre tekintettel kérünk minden közlekedésben résztvevőt, hogy tanúsítson nagyobb türelmet, toleranciát egymás iránt az utakon.

Javasoljuk, hogy aki teheti, próbálja ki a téli tanpályás vezetési gyakorlást, amely nagyon sok új ismeretet nyújthat, és a gépkocsivezető éles helyzetben is tudni fogja mit kell tennie, ha a jármű megcsúszik, kifarol vagy kicsúszik az útról.

Amennyiben az időjárás a téli arcát mutatja, heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, melyet érdemes a hajtott tengelyen lévő kerékre rakni, így kormányozható marad az autó. A hólánc feltételét és levételét javasolt még otthon kipróbálni, hogy a gyakorlatlanság ne okozzon problémát a hidegben.

Az erős lehűlésre, a szórványosan előforduló ködfoltokra, az esetlegesen várható intenzív havazásokra a meteorológiai szolgálat jelzései alapján megfelelő előrelátással fel lehet készülni. Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. A téli közlekedés kapcsán ezek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő, esetlegesen meleg takaró, védőital.

Az ünnepekben is kérjük, hogy megfelelő gondossággal induljanak útra a közlekedők! Amennyiben gépjárművet vezetnek, soha ne fogyasszanak alkoholt!

Boldog karácsonyt, jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 16:00, hétfő | Helyi

Megkezdődött a fűtés, növekedett a lakóház tüzek száma

A 38. héten történt

2022. Szeptember 26. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Szeptember 26. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Szeptember 25. 16:55, vasárnap | Helyi

Felismeri a tolvajt?

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.