Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2017. Április 25. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Központi ünnepségen tüntették ki Farád polgármesterét

Központi ünnepségen tüntették ki Farád polgármesterét

Ünnepi állománygyűlés Tűzoltónap alkalmából

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlést tartottakTűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért.

Az ünnepi beszédet a Himnusz hangjai után dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a tűzvédelmi és a kéményseprőipari-szabályozási főosztály vezetője mondta. „Ahol a fájdalom, ott a segítés” – a tűzoltóknak ezzel az ősi jelmondatával kezdte beszédét, hozzátéve: ez a hozzáállás jellemezte Szent Flóriánt, ezért választották őt védőszentjüknek a tűz ellen küzdők, és más „tüzes” mesterségek képviselői. Szent Flórián eszményének mai követőit, a mai tűzoltókat pedig arról lehet felismerni, hogy a polgárokért élnek és dolgoznak, a többi embert szolgálják szolgálati idejükben és ha kell, azon kívül is, kivívva ezzel a társadalom bizalmát.
A beszédet követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének előadását hallgatták meg az ünnepség résztvevői, majd dr. Góra Zoltán főigazgató átadta a Tűzoltónap alkalmából megítélt elismeréseket.

A katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Szalai Zoltánnak, Farád község polgármesterének.

Az ünnepségen a mosonmagyaróvári Knauz Csaba tűzoltó alezredes,Zsíros Mária tűzoltó alezredes megyei szolgálatvezető ésJózsa György győri tűzoltó főtörzsőrmester kapott még elismerést a megyénkből.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 10:00, szombat | Helyi

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Az aratás tűzveszélyes munka.

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.