Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 23. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek a 85-ös út ámokfutója ellen

Közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek a 85-ös út ámokfutója ellen

Az volt a csoda, hogy nem történt tragédia. Videofelvétel is van róla.

Tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy Sopron környéki férfi ellen, aki autójával nagy sebességgel a menetirányal szembeni oldalra áttérve megállásra, lehúzódásra kényszerítette a szemből érkezőket. - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség mai sajtóközleményében.

A Facebook-on közzétett információk alapján mi írtuk meg még 2015 noveberében, hogy ismeretlen autós veszélyezteti a közlekedőket a 85-ös főúton. A cikket két nap alatt több mint 24.000 látogató olvasta. Ekkor fordultunk a rendőrséghez további információkért, a rendőrségen azonban akkor ez az ügy nem volt még ismert. Az Inforábaköz cikk után megindult a nyomozás, és két nap múlva a rendőrök elfogták a tettest. Erről, és az ügy tanulságairól is megjelent egy cikk az InfoRábaközön.

Az ügyészség mai közleménye szerint a 31 éves férfi 2015 márciusa és novembere között főként a 84-es és a 85-ös utakon veszélyeztette a szemből érkező autósokat. A sofőrök, hogy elkerüljék az ütközést kénytelenek voltak lehúzódni az útról, megállni, vagy az útpadkára hajtani, de előfordult az is, hogy a vádlott 15-20 centiméterre haladt el a szemből érkező autók mellett.

A vádlott a sértettek leszorítása után sem tért mindig vissza azonnal a saját forgalmi sávjába. Az ismertetés szerint egy esetben a férfi az utolsó pillanatban olyan hirtelen tért vissza a saját sávjába, hogy az autója megbillent.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottat tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból