Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2013. Október 03. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: C3 Alapítvány

Kreatív rábaközi fiatalok figyelem!

Kreatív rábaközi fiatalok figyelem!

Van egy nagy ötletetek? Nyerjetek vele! Szabadfogású Számítógép verseny 19 év alattiaknak.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre számítógéppel készült kreatív, önálló alkotásokkal nevezhetnek 19 év alatti fiatalok.

Az elmúlt tíz évben csaknem 5000 érvényes pályázat érkezett. A versenynek sok fiatal felfedezettje van: annak idején például indult rajta az Időkép csapata is, akiknek weboldalát ma már százezrek látogatják naponta. A szervezők célja, hogy minél több hasonló érdeklődésű, tehetséges fiatal egeret ragadjon, és megmérettesse magát.

Erre a versenyre bármivel lehet nevezni, ami számítógéppel készült. Lehet az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Egy a lényeg: a kreativitás! A versenyen lehet indulni egyénileg vagy csapatban, és nevezhetnek itthonról, valamint a határon túlról egyaránt.

A beérkező műveket képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból nagyszabású kiállítást rendeznek november végén, Budapesten.

A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak: ösztöndíjat, notebookot, mobiltelefont és további ajándékokat. Három díjazott fiatalnak pedig lehetősége nyílik arra, hogy 2013-ban elutazzon partnerintézmények versenyére, fesztiváljára - Zürichbe, Drezdába vagy Linzbe -, ahol bemutathatják nyertes alkotásukat.

Nevezni a verseny.c3.hu oldalon lehet, a pályamunkák beadási határideje pedig 2013. október 28., hétfő éjfél.

További információ:

Fernezelyi Márton, projektvezető
e-mail: marci@c3.hu, mobil: 06 30248 8299
verseny.c3.hu

x x x x x

Ha valaki vagy valakik jelentkeznek a Rábaközből a versenyre, azok kérjük, hogy ezt nekünk is jelezzék az info@inforabakoz.hu e-mail címünkön. Az eredménytől függetlenül szeretnénk bemutatni a térségünkből nevező pályázókat és pályamunkáikat portálunkon.

Címkék: számítógép, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. December 04. 10:00, vasárnap | Helyi

Szent Miklós ünnep Csornán a Premontrei parkban

Lovashintón érkezik a Mikulás.

2022. December 02. 16:00, péntek | Helyi

Egy hónapja eltűnt ez a fiú. Ki látta?

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó fiatal megtalálásához.

2022. December 02. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?