Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2018. Október 20. 05:01, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Kútból mentett a rendőr

Kútból mentett a rendőr

Egy Sátán kútba esett férfit mentett ki a helyi körzeti megbízott.

Telefonon kért segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában október 19-én 12 óra 20 perc körül egy sátai férfi.

Elmondása szerint a portáján lévő kútba mászott be, azért, hogy azt kitisztítsa, de munkálatai közben az ereje elhagyta és már nem tud kimászni.

A bejelentést vevő ügyeletes azonnal értesítette a településen gyalogos-szolgálatot teljesítő Elek Zoltán főtörzszászlós körzeti megbízottat, aki előbb futva, majd - egy autót megállítva – járművel néhány perc alatt a helyszínre érkezett.

A rendőr egy létrát talált az udvaron és azt akarta leengedni a férfinak, aki ekkor már annyira elgyengült, hogy nem bírta tovább kitámasztani magát a kútgyűrűben és a jéghideg vízbe zuhant.

Ekkorra már többen is megérkeztek, hogy segítsenek, így Elek Zoltán egy kötelet kötött magára, leereszkedett a vízbe és egy magával vitt másik kötelet, pedig a – közben az eszméletét is egy időre elvesztett – férfi derekára kötötte. A segítők kihúzták a bajba jutottat, majd kisegítették a rendőrt is.

Az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai a kihűlt állapotban lévő férfit kórházba szállították.

Címkék: kút, mentés, rendőr, sáta

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 08:04, szerda | Kék hírek

Ellopott egy közlekedési táblát, először jó ötletnek tűnt

A konyári férfi kitépett a földből egy STOP táblát, majd hazavitte. Közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint lopás vétség miatt kell felelnie.

2022. Május 24. 14:04, kedd | Kék hírek

Oltás nélkül szereztek védettségi igazolványt

Három személy ellen folyik büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.