Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 27. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Kutyavadászat Bágyogszováton

Kutyavadászat Bágyogszováton

Hónapok óta kóborló kutyát próbálnak befogni.

Augusztus eleje óta borzolja a kedélyeket egy kóbor kutya Bágyogszováton. Különböző Facebook bejegyzések alapján összeáll egy furcsa történet, amiben egyelőre a kutya áll nyerésre.

Az önkormányzat jelezte, hogy ők is keresték már a kutyát több alkalommal is, hőkamerával is, de nem sikerült eddig befogni. Az önkormányzat is tartja a kapcsolatot a civil kezdeményezéssel talált állatmentőkkel, hogy közösen sikerüljön végre az ebet befogni.

Többen is attól félnek, hogy ha a kutya továbbra is szabadon kóborol a faluban, az egy hét múlva megkezdődő iskolába gyalog egyedül sétáló gyerekek veszélynek lehetnek kitéve.

Csütörtökön érkezett egy csapat a faluba, akik megpróbálták befogni a kutyát. Az állatvédők össze is futottak az ebbel, és megerősítették, hogy ez ugyanaz a kutya amit február óta(!) többször próbáltak befogni. Már a 4. településre költözött be. Eddig nem sikerült befogniuk, mert nagyon távolságtartó, és nem megy közel senkihez. Bár most is sikerült elszöknie a befogók elől, az alvó helyét sikerült egyértelműen beazonosítani, így a következő napokban visszatérnek oda, és élőcsapdás módszerrel próbálják meg befogni.

Címkék: kóbor kutya, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!