Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Január 24. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lángoló festőkabinhoz, vonattal ütközó autóhoz, felrobbant kazánhoz vonultak a tűzoltók

Lángoló festőkabinhoz, vonattal ütközó autóhoz, felrobbant kazánhoz vonultak a tűzoltók

A 3. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Két személyautó és egy furgon ütközött hétfő reggel Kapuváron, a Győri út és a Jókai Mór utca kereszteződésénél. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személykocsikat, majd a társhatóságokkal közreműködve megszüntették a helyszínen kialakult forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött kedd délután Mosonmagyaróváron, a Kötöttárugyári úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították és levontatták az útról a forgalmi akadályt képező autót. A másik jármű saját kerekein elhagyta a helyszínt. A balesetben nem sérült meg senki.

Két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett szerda délután a 813. számú út 5. kilométerszelvényében, Győrszentiván térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen hárman utaztak, beszorult sérült nem volt, azonban a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel mindhármukat kórházba szállította további vizsgálatokra. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Egy festőüzemben lévő 4x5 méteres festőkabin kapott lángra csütörtökről péntekre virradó éjszaka Győrben, a Kardán úton. A tűz átterjedt a kabin elszívó berendezésére is. A csarnoképület füsttel telítődött, amelyet az egységek kiérkezésére hatvanhét dolgozó elhagyott. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat és füstelszívó ventillátorral átszellőztették az épületet. Az eset során nem sérült meg senki.

Személyvonat oldalának ütközött egy autó csütörtök reggel Öttevényben, a Miklósi úti vasúti átjáróban. A jármű az ütközés következtében az egyik sínpáron állt meg. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A műszaki mentés ideje alatt az egyik sínpályán sebességkorlátozással közlekedtek a vonatok, a közúti forgalmat mindkét sávon lezárták. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Vegyes tüzelésű kazánra kötött kémény belsejében lerakódott korom izzott egy családi házban péntek este Rajkán, a Liszt Ferenc utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók kitárazták a fűtőeszközt, visszahűtötték és eltávolították a kormot a kéményből. A lakóház füsttel telítődött, azonban nem sérült meg senki az eset során. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést.

Egy családi házban felrobbant a vegyes tüzelésű kazán szombat délelőtt Koroncón, a Győri utcában. A győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók elvégezték a közművek elzárását, kitárazták a kazánt és átszellőztették a füsttel telítődött pincét. A detonáció következtében a helyiség ablakai kiszakadtak a helyükről. Az eset során nem sérült meg senki. A fűtést más módon nem tudják megoldani a lakók, ezért rokonokhoz költöztek.

Két személyautó ütközött vasárnap este Győrben, a Galántai úton. Az ütközés következtében az egyik jármű a járdán állt meg, a másik pedig az úttesten. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. A járművekben összesen három ember utazott, őket könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 16:00, hétfő | Helyi

A második pályázati körös led izzók átvétele Kapuváron

Meghatalmazott is átveheti.

2024. Június 24. 13:00, hétfő | Helyi

Örökre kihunyt a legendás pipa, elment Töreki Imre

Szegényebb lett az ország, szegényebb lett a Rábaköz, szegényebb lett Szany.

2024. Június 24. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Június 23. 19:00, vasárnap | Helyi

Rajtunk is múlik, meddig lesz Balaton

A HVG fenntarthatósági podcastja.