Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 09. 07:50, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Komka Peter

Lassú a közlekedés országszerte a havas utak miatt

Lassú a közlekedés országszerte a havas utak miatt

Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán, azt követően, hogy kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte

- közölte a honlapján az Útinform szerdán. Reggeli tájékoztatásuk szerint az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosság mentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A Mávinform kora reggeli azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

A közlemény szerint a szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosság mentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni.

Felidézik: méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében - közölte AZ FKF.

Címkék: út, , havazás, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.