Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 22. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Látni és látszani

Látni és látszani

A látás és láthatóság fontosságára hívják fel a közlekedők figyelmét a rendőrök.

Elindult az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési BizottságánakLátni és Látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, amelyhez a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága is csatlakozott.

Idén 2022. október 17-én kezdődött és december 4-ig tart az országos akció, amely a balesetmentes közlekedés érdekében az őszi-téli időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra hívja fel a figyelmet. A téli időszámítás beköszöntével egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak, hosszabbodnak az éjszakák, korábban sötétedik és jelentősen romlanak, korlátozottá válnak a látási viszonyok, és a látótávolság lecsökken. A közlekedésben résztvevők felelőssége, hogy erre az időszakra felkészítsék járművüket a megváltozott út- és fényviszonyokra.

A kampány kiterjed a kerékpárral közlekedőkre is.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. október 19-én Győrben, az Egyetem tér és Hédervári úton célzottan a bicikliseket ellenőrizték. A rendőrök többek között azt is elmondták nekik, hogy két kerékkel közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése, valamint a járművek megfelelő kivilágítása. Hangsúlyozták, hogy a fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is.

Azok a kerékpárosok, akiknél hiányosságot véltek felfedezni, ők a munkatársainktól láthatósági mellényt, valamint prizmalámpát kaptak.

Senki ne feledje, nem csak látni, hanem látszani is kell!

ALátni és Látszanikampányról bővebben a www.latnieslatszani.hu, valamint awww.kreszvaltozas.hu oldalon található információ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei