Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 23. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Látni és látszani - az életért

Látni és látszani - az életért

Idén októberben, az elmúlt 21 nap alatt 1147 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt Magyarország közútjain. Ezek közül 45 halálos kimenetelű balesetben 48 ember vesztette életet.

A közlekedési balesetek oka ősszel jellemzően az, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A balesetekben gyerekek, fiatalok, anyák, apák, nagymamák, nagypapák, autósok, kerékpárosok, teherautósofőrök, motorosok, gyalogosok vesztették életüket. Egyikük sem úgy indult el aznap, hogy egy tragédia miatt már soha nem térhet haza.

Minden esetben a járművezetők felelőssége, hogy a járművüket megfelelően felkészítsék az őszi-téli kritikus időszakra, valamint az is, hogy saját látásuk esetleges hiányosságairól és annak javításáról gondoskodjanak. A kampányban arra ösztönözzük a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. Mindezt térítésmentesen megtehetik a kampányhoz csatlakozott szervizekben és optikákban, valamint idén már akár egy tankolás időtartama alatt az OMVegyes benzinkútjain is.

Az akció csak akkor lehet sikeres, ha fontosságát a közlekedés minden résztvevője felismeri, és tesz is érte. ALátni és látszani 2019 – egymásértországos közlekedésbiztonsági akcióban közös ügy az országos felelősségvállalás, a felelősség egymásért. A kampány célja, hogy széles tömegek számára világossá váljon a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség: a vezető fizikai állapota (látása) és a vezetett gépjármű műszaki kondíciója elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. október 22-én kampánynyitó sajtótájékoztatót tartott az X-Meditor Kft-vel, az OMV-vel, a Magyar Optikus Ipartestülettel és a Continentallal közösen. ALátni és látszanikampány immár 7 éve hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.

Ebben az évben is a társadalmi felelősségvállalás szerepét középpontba helyezve hirdették meg a közel két hónapon át tartó (2019. október 22- december 15.) országos akciót. ALátni és látszanikampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az eseményhivatalos weboldalán,Facebook-oldalánés awww.kreszvaltozas.huweboldalon is megtalálhatóak.

Éljen a lehetőséggel, ezzel vigyázva magára és egymásra!

... hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.